Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

3 od 5 Fotografije
Za zdravo srce
Beli pasulj je bogar vitaminom B9, folnom kiselinom, koja smanjuje nivo homocisteina u krvi. U većim količinama homocistein povećava rizik od infarkta i moždanog udara. Jedna čaša (90 g) zadovoljava više od 50% dnevnih potreba za folnom kiselinom. Pasulj takođe sadrži mali procenat masnoće.

Pasulj je jedna od namirnica, koje često prisustvuju na našoj trpezi, jer može da se servira kao čorba, paprikaš, zapečen u rerni, sa i bez mesa. Pokazalo se da je pasulj izuzetno kosristan za zdravlje.

U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni