Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Pet važnih razloga da jedete pasulj češće

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432762
4 od 5 Fotografije
Izbacuje sulfite
Pasulj sadrži molibden, supstancu koja je osnovni deo enzima, poznatog kao sulfit oksdaza. Ovaj enzim detoksikuje sulfite, koji se obično nalaze u salatama iz prodavnica. Ako ste osetljivi na sulfite, možete dobiti glavobolju, ubrzani rad srca ili dezorijentaciju.

Pasulj je jedna od namirnica, koje često prisustvuju na našoj trpezi, jer može da se servira kao čorba, paprikaš, zapečen u rerni, sa i bez mesa. Pokazalo se da je pasulj izuzetno kosristan za zdravlje.

U galeriji pogledajte 5 važnih razloga, zbog kojih pasulj obavezno treba da prisustvuje na vašoj trpezi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji