3. Pečeni u rerni u formi štapića i čipsa
U rerni na italijanski način: Ekstra devičansko maslinovo ulje, suvi origano, majčina dušica i bosiljak, peršun, maslac, so i biber.
Sa parmezanom: Sa maslinovim uljem, sušenom majčinom dušicom, origanom i ruzmarinom, belim lukom u prahu i parmezanom.
Korijander i beli luk: Pripremljeni sa maslinovim uljem, sitno naseckanim listovima korijandera, belim lukom u prahu, morskom solju i biberom.
So i sirće: Štapići krompira se skuvaju u sirćetu, a nakon toga se zapeku, posuti maslinovim uljem, solju i ruzmarinom.
Super hrskavi štapići sa svežim ruzmarinom: Beli i crni luk u prahu, morska so, biber, mrvljeni korijander, seme celera, hladno presovano maslinovo ulje i sveži ruzmarin.
Pikantni: Maslinovo ulje, smrvljeni beli luk, suvi peršun, ljuta i slatka aleva paprika, biber i so.
Hrskavi kolutovi: Maslinovo ulje, so i biber.
Slatki: Sa maslinovim uljem, cimetom i nekim posebnim ukusom – sirće, kečap ili neki drugi.
Krompir je veoma ukusan i jeftin, što ga čini jednom od omiljenih namirnica na našoj trpezi. Osim tradicionalnih prženih krompira i krompir-pirea, postoji još mnogo načina na koje možete pripremiti ovo povrće, kako vam ne bi dosadio.
U galeriji iznad sakupili smo najukusnije ideje sa krompirom, pripremljenim na različite načine – pečene sa različitim ukusima, koji će vas očarati, pire sa nebičnim akcentima, a zašto ne i krompir na štapiću ili čips sa sredozemnim ukusima i začinima.
Nismo propustili ni omiljeni zapečeni krompir ili krompir Asorti, koji se odlično kombinuje sa kobasicama i pavlakom. Za kraj, pripremili smo ideje za krompir pripremljen u stilu francuske kuhinje, kojim ćete očarati svakog za vašom trpezom.
Ovaj članak je sve što vam treba, kada vam se jede nešto ukusno sa krompirom. Bon Apeti!