4. Krompir Asorti
Grčki stil: Ekstra devičansko maslinovo ulje, so, punomasno kiselo mleko, sir, sveži origano, limunova kora, crveni luk i biber.
Slanina i sir: Napravljeni sa nasečenom slaninom na kockice, čedar sirom, maslacem, tanko sečenim lukom, solju i biberom.
Ogreten sa paradajzom, grierom i majčinom dušicom: Maslac, so, biber, sveža majčina dušica, narendan grier sir, narendan parmezan, nasekan paradajz, pileći bujon i prezle.
Sa viljuškom izgnječenim začinima i pečenim belim lukom: Maslinovo ulje, sveži peršun, mirođija i divlji luk, glavica belog luka, morska so i biber.
Sa plavim sirom: Umućena pavlaka, nalomljeni plavi sir, majonez i slanina.
Sa brokolijem i sirom: Maslinovo ulje, cvasti brokolija, crni luk, smrvljeni beli luk, narendani čedar, kisela pavlaka, mleko, so i biber.
Duplo pečeni: Slanina, slatka pavlaka, narendana mocarela i čedar, mladi luk, so i biber.
Krompir je veoma ukusan i jeftin, što ga čini jednom od omiljenih namirnica na našoj trpezi. Osim tradicionalnih prženih krompira i krompir-pirea, postoji još mnogo načina na koje možete pripremiti ovo povrće, kako vam ne bi dosadio.
U galeriji iznad sakupili smo najukusnije ideje sa krompirom, pripremljenim na različite načine – pečene sa različitim ukusima, koji će vas očarati, pire sa nebičnim akcentima, a zašto ne i krompir na štapiću ili čips sa sredozemnim ukusima i začinima.
Nismo propustili ni omiljeni zapečeni krompir ili krompir Asorti, koji se odlično kombinuje sa kobasicama i pavlakom. Za kraj, pripremili smo ideje za krompir pripremljen u stilu francuske kuhinje, kojim ćete očarati svakog za vašom trpezom.
Ovaj članak je sve što vam treba, kada vam se jede nešto ukusno sa krompirom. Bon Apeti!