Priprema glazure od čokolade nije težak zadatak, a njome možete da prelivate mafine, torte i kolače. Čokoladna glazura se može pripremiti na mnogo načina, ali je uobičajeno da se koriste čokolada, sveže mleko, pavlaka i maslac.
Za čokoladnu glazuru su vam potrebni: 50 g dobre crne čokolade i 40 ml svežeg mleka. Istopite čokoladu na pari, tako što ćete izlomiti čokoladu na komade i staviti je u metalnu posudu, koja se stavlja u veću posudu sa vodom. Stavite na vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi, pa pažljivo dodajte mleko. Mleko treba da bude zagrejano, kako se ne bi zgrudvala glazura.
Za drugu varijantu glazure, su vam potrebe sledeće namirnice: 3 kašike maslaca, 6 kašika pavlake i 100 g kvalitetne čokolade. Izlomite čokoladu i stavite je u posudu. U drugoj posudi istopite maslac i dodajte pavlaku. Smesu sa pavlakom sipajte u čokoladu i promešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Ako već imate gotovu čokoladnu glazuru, ne dvoumite se da dekorišete vašu:
- eklere;
- ili domaće krofnice.
Komentari