Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi glazura od čokolade?

Kako se pravi glazura od čokolade?

ažurirano:
Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
125
Kako se pravi glazura od čokolade?

Priprema glazure od čokolade nije težak zadatak, a njome možete da prelivate mafine, torte i kolače. Čokoladna glazura se može pripremiti na mnogo načina, ali je uobičajeno da se koriste čokolada, sveže mleko, pavlaka i maslac.

Za čokoladnu glazuru su vam potrebni: 50 g dobre crne čokolade i 40 ml svežeg mleka. Istopite čokoladu na pari, tako što ćete izlomiti čokoladu na komade i staviti je u metalnu posudu, koja se stavlja u veću posudu sa vodom. Stavite na vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi, pa pažljivo dodajte mleko. Mleko treba da bude zagrejano, kako se ne bi zgrudvala glazura.

Za drugu varijantu glazure, su vam potrebe sledeće namirnice: 3 kašike maslaca, 6 kašika pavlake i 100 g kvalitetne čokolade. Izlomite čokoladu i stavite je u posudu. U drugoj posudi istopite maslac i dodajte pavlaku. Smesu sa pavlakom sipajte u čokoladu i promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Ako već imate gotovu čokoladnu glazuru, ne dvoumite se da dekorišete vašu:

- čokoladnu tortu;

- eklere;

- čokoladne keksiće;

- ili domaće krofnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni