Advokat Bil Marli je sastavio listu od šest prehrambenih proizvoda, koji su najčešće slali njegove klijente u mrtvačnicu. Pozivajući se na lično iskustvo, advokat savetuje da ne koristite ove namirnice, prenosi britanski list Metro.
Marli dodaje i to da su se, u delima povezanim sa trovanjem hranom, iznova javljale 6 istih namirnica. Stoga snažno preporučuje da se ne unose - ne samo zbog očuvanja zdravlja, već i života.
Nepasterizovano mleko i sokovi
Oni su puni opasnih bakterija, parazita i virusa. U godinama između 1988. i 2011. godine, u SAD-u je registrovano 150 slučajeva crevnih infekcija zbog upotrebe nepasterizovanog mleka.
Sirove klice
Ovo posebno važi za proizvode od mahunarki, koji šire opasne bakterijske infekcije, uključujući salmoneloze i ešerihiju koli, koje žive u njihovim semenima.
Nedopečeno crveno meso
Advokat kaže da šnicle tipa alangle mogu biti bomba infekcija, koje izazivaju različite stomačne probleme.
Prethodno nasečeno voće
Klonite se prethodno oljuštenog i isečenog voća u supermarketima. Marli kaže da ne možemo biti sigurni prema kakvim standardima higijene je pakovano i da je zato bolje da ga ne kupujemo.
Sirova i polusirova jaja
Ona su glavni izvor salmonele, kaže Amerikanac. Jaja obavezno moraju biti tvrdo kuvana pre jela.
Sirovi morski plodovi
Sirove školjke, škampe i druge plodove mora ni u kakvom slučaju ne bi trebalo jesti. Školjke su pune bakterija, jer one predstavljaju vrstu filtera za morsku vodu.
Komentari