Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zelena moć: Tri najbolja sredstva protiv lošeg zadaha

Zelena moć: Tri najbolja sredstva protiv lošeg zadaha

MirelaMirela
Početnik
61
Zelena maska

Loš zadah može da vas natera da se otuđite od nekog, kao i da se otuđe od vas, ukoliko ste vi taj sa problemi. Sledeći zeleni darovi prirode vam mogu pomoći da ne dolazite u neprijatnu situaciju.

Zelena glina

Pročišćava i pazi usnu duplju, jača desni i ima antibakterijsku moć. Njeno upijajuće svojstvo pomaže da lovi loše mirise i gasove.

Rastvoriti 1 kašičicu zelene gline u 750 ml vode i piti 2-3 puta na dan ovu mešavinu, po mogućnosti pre jela.

Sa ovim uljem ne konzumirati istovremeno druge slične uljane proizvode, jer, u kombinaciji sa glinom, mogu da formiraju čepove u probavnom sistemu.

Trava ječma

Spirulina

Ona je gotova za konzumaciju tri do sedam dana nakon što nikne. Jača imunitet i dezinfikuje probavni sistem, zahvaljujući visokom sadržaju hlorofila, koji održava alkalno-kiselu ravnotežu. Ima mnogo vitamina, oligoelemenata i minerala.

Sipati 1-2 kašičice praha od trave ječma u čašu vode ili sok od voća ili povrća. Isto tako možete njome posuti salatu. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Menta piperita

Pepermint

Aromatično ulje od mente piperite povoljno deluje na varenje i stimuliše rad jetre.

Odmah posle jela, stavite kap aromatičnog ulja pitome nane na gornju stranu dlana i isisajte je usnama. Ne prekoračiti dozu od 5 kapljica dnevno. Ne preporučuje se epileptičarima i bolesnicima sa hipertenzijom, trudnicama i dojiljama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest