bonapeti.rs»Članci»Dijete»Jednodnevna dijeta za čišćenje želuca

Jednodnevna dijeta za čišćenje želuca

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1473
Jednodnevna dijeta

Topli meseci su najodgovarajući za čišćenje organizma od toksina. Osnovni razlog je taj što, upravo tokom vrućeg perioda, čovek ima predispoziciju da pije više tečnosti, što je važno za detoksikaciju.

Drugi razlog je taj što se, kada je vruće, čovek ne oseća posebno gladnim i lakše može da očisti organizam brzom dijetom, a da mu se ti dani ne učine beskrajno dugima. I, pošto je dijeta za detoksikaciju organizma tešak period, predlažemo vam rezim, koji traje samo jedan dan i koji će uspešno očistiti vaš želudac od svega nepotrebnog.

Ovaj režim detoksikacije se razlikuje od ostalih - osnovni napitak se priprema od raženog hleba. Treba vam oko 200 g hleba - nasecite ga na kockice i stavite u duboku posudu. Hleb prelijte 1 l kipuće vode i zatvorite poklopcem posudu.

Hleb ostaviti sa tečnošću između 10 i 12 sati. Nakon toga smesu precediti - iskoristite nekoliko slojeva gaze. Osnovni napitak je gotov, a evo i celodnevnog režima:

- Nakon što se probudite, popijt šolju zelenog čaja - nemojte ga zaslađivati. Možete pojesti jabuku nakon 8 sati, popijte i čašu napitka od raženog hleba. Jedan sat kasnije, možete sjediniti čašu napitka od raženog hleba sa 1/2 čaše soka od grožđa. U 10 sati popijte 2 čaše zelenog čaja, ponovo nezaslađenog.

Ražani hleb

Nakon jednog sata, možete ponovo popiti mešavinu soka od raženog hleba i grožđa. Za ručak, osim napitka, možete pojesti i 100 g grožđa, a nakon toga ne treba jesti ništa do 15 sati. Tada je ponovo red na dve čaše zelenog čaja, a jedan sat nakon toga, napravite smesu od 1/2 čaše soka od šargarepe i napitka od raženog hleba. U 17 časova popijte jednu čašu mineralne vode, a u 18 časova - pojedite tri sveže paprike.

Nakon oko još sat vremena, popijte pola čaše napitka od hleba, sjedinjenu sa istom količinom soka od jabuke ili kruške. Ukoliko želite, pre spavanja možete popiti šolju zelenog čaja, koji nije mnogo jak, jer vas može probuditi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest