bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Začini pogodni za sočivo

Začini pogodni za sočivo

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
138
Sočivo

Hranljivo i izuzetno ukusno, kada je napravljeno kako treba sočivo ima nekoliko osobina koje moćda i ne znate. Kako većina nas radi sa pasuljem - natopi ga na nekoliko sati, nakon toga baci vodu, možete da to primenite i na sočivo. Na taj način će omekšati. povećaće svoj obim i pri kuvanju vam neće biti neophodno mnogo vremena. Navikli smo da samo pasulj može da uporno neće da se skuva, ali često i različit vrste sočiva traže više vremena koja veoma brzo može da pomuti planove domaćici.

Kako ćete tačno da ga skuvate je u celini pitanje ličnog izbora - može da bude skuvan, možete da ga zapržite nakon toga ili ipak da napravite paprikaš. Nezavisno koju ste varijantu izabrali da napravite ukusno sočivo, treba da uskladite nekoliko stvari - jedno od najvažnijih je da ne treba da stavljate so na početku kuvanja, jer zaustavljate ili dosta usporavate proces kuvanja.

Začini su dodatak vašem sočivu, ali samo ako ste izabrali odgovarajuće. Ne biste pogrešili ako dodate čubar - daje veoma prijatnu aromu i dodaje se kad je jelo već provrelo. Količina je pitanje ukusa i takođe zavisi od toga koliko sočiva želite da skuvate.

Sočivo kuvano

Drugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti. Stavite jedan list, a pre nego što ga dodate u jelo treba da ga prepolovite na dva dela - da pusti svoju aromu.

Aleva paprika je deo sočiva - kao kod zaprška za pasulj, dodaje se u zagrejano ulje i stavlja se otprilike jedna kašičica. Drugi dodatak koji možete da dodate u sočivo je bujon od povrća, ali kao što znate u njemu ima soli, zato treba da pazite da ne presolite jelo.

Pri kuvanju paprikaša od sočiva neke domaćice dodaju na samom kraju kuvanja sitno iseckan peršun, malo limunovog soka i prstokvat kumina.

Nezavisno koliko mnogo mirisa ćete da mu dodate, ono bez čega sočivo ne može jesu nekoliko čenova belog luka - daju potpuno neodoljivu aromu jelu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest