bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pročistite creva sa ova tri isprobana narodna leka

Pročistite creva sa ova tri isprobana narodna leka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
214536
1 od 3 Fotografije

1. Moj lični recept za čišćenje crevaČišćenje creva je moguće bez laksativnih sredstava, već sa mlekom.

Neophodno je da skuvate jednu šolju mleka - kuva se i ostavlja se jednu noć na toplom i od svetla zaštićenom mestu. Proveravate da se mleko ne pretvori u sitan sir ili surutku. U ukiseljeno mleko dodajete kašiku biljne masnoće, mešate i ispijate.

Ja preporučujem da konzumacija bude uveče jer tada deluje najefikasnije. Ujutru na prazan stomak pojedete jedan čen oljuštenog belog luka, jednu-dve jabuke ili salatu od cvekle.

Salata od cvekle s sprema na sledeći način: jedna ne velika cvekla se narenda na rende, dodaje se narendan beli luk, so i suncokretovo ulje. Sve to je dovoljno za čišćenje creva.

Dobro je ujutru da se jede kaša ili salata od svežeg kupusa. Svako može da spremi za sebe odgovarajući meni. Ima mnogo narodnih recepata za čišćenje organizma;

Kod upale creva pomoći će vam lečenje medom.

Svako verovatno dobro zna da je med osnovni lek našeg tela i sa njim se i tradicionalno čiste creva.

Upale debelog creva ili takozvana bolest kolitis može da bude izlečena tako što se u čaši hladne vode rastvara jedna kašika meda i ispija se pre obroka. Na dan treba da se popiju tri čaše medene vode. Lečenje traje mesec i po - dva. Pod uticajem meda creva se čiste od patogenih organizama i ima pozitivan efekta na varenje.

Med učestvuje u izradi vitamina koji nedostaju u organizmu, hormona i biološki aktivnih materija.

Pri hroničnom enterokolitisu dobro je da se koristi med sa jabukovim sirćetom. U jednoj čaši vode se rastvori jedna kašika jabukovog sirćeta i doda se jedna kašičica meda, uzima se ova doza tri-četiri puta na dan tokom mesec ili mesec i po dana. Za godinu dana treba da se izvrše tri, četiri ovakve terapije.

U galeriji gore vam predlažemo tri leka s kojima možete uspešno i lako da pročistite creva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji