Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

2 od 4 Fotografije

So u kafi!


Ako Vam je kafa preterano gorka, dodajte malo soli. So smanjuje gorčinu, istovremeno jačajući aromu, ukus i delovanje kafe. Najbolji efekat ćete postići ukoliko dodate so u suvu kafu, pre nego je stavite u mašinu ili je skuvate.

Kuvanje je nauka, pečenje još više. Hemijske reakcije vremenom, uz pravilnu količinu topline ili hladnoće, mogu pretvoriti nešto toliko jednostavno kao što je brašno, voda i kvasac u hrskav, mirisan i izuzetno ukusan hleb, koji će angažovati sva Vaša čula.

Dok je iskustvo i dalje najbolji učitelj u kuvanju, postoji nekoliko trikova kojima možemo ubrzati ovaj proces. Malo različitiju tačku gledišta na kulinarsku umetnost nam može dati nauka.

Ukoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje. Pogledajte ih u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji