Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi

Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krvi

3 od 5 Fotografije

3. Seme piskavice


Jedna kašika semeni piskavice i kurkume u prahu kada se rastvore u šolju tople vode tri puta na dan mogu uspešno da kontrolišu visok nivo šećera u krvi. Osobe koje su na insulinskoj terapiji bi trebalo da se prethodno konsultuju sa lekarom.

Namirnice, koje konzumiraju dijabetičari, imaju veliki značaj za uspešno kontrolisanje ove bolesti. Ako se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način.

Glavni razlog da režim ishrane ima toliki uticaj na dijabetičare je nivo šećera u krvi. Na primer, visok nivo ugljenih hidrata povećava glukozu u organizmu. Sistem za varenje je razlaže tako da se ona pretvara u šećer, koji direktno ulazi u krvotok.

Naravno, nisu svi ugljeni hidrati loši. Složenim ugljenim hidratima, kao što su cela zrna, treba više vremena da se svare, dok prosti ugljeni hidrati, kao što je belo brašno i rafinisani šećer, mogu uticati da se nivo šećera u krvi naglo poveća.

Dijabetičari su skloni da imaju visok nivo glukoze u krvi jer insulin, koji obično kontroliše nivo glukoze, nije toliko efikasan. U galeriji iznad pogledajte koje su to namirnice koje će vam pomoći da kontrolišete nivo šećera u krvi i to na prirodan način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji