Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Napravite sami srebrnu vodu

Napravite sami srebrnu vodu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
1614109
Srebro

/undefined Za lekovitost srebra se zna već vekovima unazad. Svojstva srebra se dovode u vezu sa prirodnim sposobnostima našeg organizma da se zaštiti. Podaci o korišćenju srebra kao lekovitog sredstva postoje još pre Hrista. Postoje informacije da su drevni Grci koristili srebrno posuđe kako bi sačuvali svežinu vode. Rimljani su koristili posuđe od srebra za čuvanje vina. U Kini su se hranili srebrnim štapićima.

Svi znamo da se srebrno posuđe koristilo u bogataškim kućama. To nije bio samo dokaz bogatstva i raskoši, već i pokušaj očuvanja zdravlja.

Danas srebro ponovo dobija na važnosti. Široku primenu imaju srebrni jonizatori i tablete a pročišćenje vode. Srebro se koristi u proizvodnji nekih medikamenata koji se koriste za opekotine.

Srebrna voda se dobija pomoću posebnih instrumenata, koji proizvde srebrne jone. Kod ovih instrumenata između anode i katode prolazi struja, koja oslobađa srebrne jone u vodi. Srebrni joni, sa svoje strane, deluju na enzum, koji koristi patogene mikroorganizme i na ta način zaustavlja njihovo razmnožavanje.

Srebrna voda

Dokazano je da srebrna voda uništava preko 650 vrsta bakterija, virusa i mikroorganizama, pomaže kod bolesti, infekcija, upala i kod postoperativnog oporavka.

Najlakši način da sami napravite srebrnu vodu je da u dobro opranu posudu sipate oko 2 litra vode i u njega stavite srebrnu kašiku ili drugi predmet od srebra. Možete koristiti i srebrni nakit, ali bez kamena i drugih primesa, kao i drugih metala osim srebra.

Kada odstoji u vodi od 48 do 72 sata, voda je već obogaćena srebrnim jonima.

Voda

Oni veštiji mogu da sami naprave uređaj za elektrolizu. Domaće napravljena srebrna voda se može koristiti za umiranje lice i pranje ruku, za dezinfekciju posuđa, površina, za pranje voća i povrća, za sprečavanje neprijatnog mirisa obuće, itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest