Lekovite biljke za jačanje krvnih sudova

Biljke

Često pročišćavanje i jačanje krvnih sudova uspešno deluje na održavanje njihovog normalnog i nesmetanog funkcionisanja.

Sok od peršuna - Peršun, osim začina, predstavlja i moćnu lekovitu biljku. Sok od peršuna je izuzetno jak i ne sme da se pije više od 30 do 60 ml u čistom obliku. Najbolje je da se konzumira pomešan sa sokom od šargarepa, od salate, spanaća ili celera.

Stevija

Elementi koji su sadržani u soku od peršuna pomažu kod jačanja krvnih sudova, a posebno arterija i kapilara. On pomaže kod razmene kiseonika i normalnog funkcionisanja nadbubrežne i štitne žlezde, i dosta dobro deluje kod oboljenja urogenitalnih organa, mnogo pomaže kod kamena u bubregu i bešike, kod nefritisa, albumina u urinu i drugih bubrežnih bolesti.

Aloja

Sok od peršuna se u kombinaciji sa sokom od šargarepe, cvekle ili krastavaca preporučuje i kod menstrualnog ciklusa, koji je praćen jakim grčevima. Za vreme lečenja ne sme da se jede hrana bogata koncentrovanim šećerima i skrobom, kao ni mesni proizvodi.

Zeleni čaj

Sok od kivija - On je najbolji za pročišćavanje krvnih sudova. Za ovaj cilj je potrebno da mesečno jedete po 3-4 ove ukusne voćke. Osim njega, u grupu voća koje jača krvne sudove ulazi i grejpfrut. Njegova osnovna lekovita snaga se nalazi u beloj mesnatoj kožici, koju obično uklanjamo. Zbog sadržaja pektina ona značajno smanjuje sadržaj holesterola u krvi i štiti od ateroskleroze krvnih sudova mozga. Dobro bi bilo da se u toku sedmice jede po jedan, dva grejpfruta.

Šumsko voće

Stevija - Biljka stevija predstavlja višegodišnju biljku u obliku žbuna, koja se u prirodnom obliku sreće u Paragvaju i Brazilu. To je izuzetno korisna biljka zbog slatkih materija koje se u njoj nalaze, te materije se generalno nazivaju stevizoidi - u čistom obliku oni su otprilike 200 puta slađi od šećera.

Međutim, te materije nisu štetne, kao šećer, naprotiv - stevija je nezamenljivo sredstvo za pacijente koji pate od bolesti kardivaskularnog sistema i šećerne bolesti, s obzirom da sadržane biljke i minerali simulišu sekreciju insulina.

Pored svega toga, prilikom redovne upotrebe stevije smanjuje se sadržaj šećera, radionukleida i holesterola u organizmu, poboljšava se regeneracija ćelija i koagulacija krvi, prekida se rast neoplazmi, jačaju se krvni sudovi i normalizuje se krvni pritisak.

Aloe vera - Lekoviti i terapeutski kvaliteti aloe vere su godinama poznati. Aloja je prirodna supstanca. U sebi sadrži oko dvesta bioaktivnih molekula. Gusti sok svežih listova se koristi za stimulisanje zarastanja rana opekotina, nakon rendgenskih zraka i dr. Od svih vitamina i minerala sadržanih u aloe veri, najblagodatnije na krvne sudove deluje Vitamin C - koji je neophodan za formiranje kolagena, važnog za zdravlje kostiju i za elastičnost krvnih sudova.

Zeleni čaj - U proizvodnji zelenog čaja promena i rušenje niza sastojaka kroz fermentaciju i oksidaciju je izbegnuto. Zbog toga on sadrži sve aktivne sastojke, koji imaju blagodatno dejstvo na ljudski organizam. Savremena naučna istraživanja pokazuju da zajedno sa drugim lekovitim svojstvima, zeleni čaj poseduje i svojstvo jačanja krvnih sudova.

Šumsko voće - Ove ukusne vitaminske bombe sadrže flavonoide (uključujući anticianine), moćne antioksidanse, korisne za pravilno funkcionisanje mozga, imaju sposobnost jačanja krvnih sudova i poboljšavaju njihovu elastičnost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji