Hrana i piće kod upale krajnika

Hrana i piće kod upale krajnika

Kada patite od bola u grlu, prouzrokovanog upalama krajnika, ishrana i piće može da vam zvuči kao pravi izazov. Najčešći simptomi upaljenih krajnika su bolovi u grlu prilikom gutanja, povišena temperatura, groznica, bolovi u ušima ili vilici.

konzumacija hrane bogate hranljivim materijama koje su lagane za gutanje, je idealan način da se izborite sa infekcijom.

U ovom članku ćete saznati kako da se hranite kod upale krajnika i koja je najodgovarajuća hrana i piće.

Napici kod upaljenih krajnika

Bujon kod upšaljenih krajnika

Hidratacija je od odlučujućeg značaja kada patite od upale krajnika. Dodatni unos tečnosti će održati vaše energijske nivoe stabilnima i izbeći ćete dehidrataciju. Ukoliko ste dehidrirani, vreme za oporavak može da bude dosta duže.

Pijte hladne ili tople napitke kao što je hladna voda, sokovi ili pileći bujoni. Napici mogu da budu konzumirani i topli, ali izbegavajte vruće napitke, koji mogu dodatno da iziritiraju krajnike.

Sokovi sa velikom količinom kiselina treba da se izbegavaju - sok od grejpfruta, limunada i sok od pomorandže. napici sa sadržajem kofeina poput kole, kafe i čaja takođe treba da se isključe iz dijete kod upaljenih krajnika.

Mekana hrana kdo upaljenih krajnika

Jedite pečenu bundevu kod upaljenih krajnika

Počnite da konzumirate mekanu hranu kao što je puding, pire od jabuke i kiselo mleko. Kremasta hrana se lago guta, bez pričinjavanja bola.

Psotepeni počnite da uključujete više hrane u svoju dijetu. kada bol u grlu počne da se poboljšava. Pečeno voće i povrće, kao što su jabuke, kruške i šargarepe su dobar početak. Krompir pire, pečena bundeva, testenina i pirinač su takođe sjajan izbor. Supe od povrća i mesa su zdrav izbor za ljude koji pare od upaljenih krajnika.

Tvrda hrana kdo upaljenih krajnika

Pečeno pile

Pokušajte da dodate u ishranu i normalnu hranu kada osetite da ste u potpunosti spremni. Upaljeni krajnici mogu da prouzrokuju bol u grlu tokom nekoliko sedmica. Uzimajte lekove protiv bolova kako biste izbegli bol prilikom hranjenja.

Još uvek je veom bažno da izbegaate neku tvrdu hranu dok upala u potpunosti ne nestane. Fokusirajte se na hranu koja neće iziritirati vaše grlo, kao što je pečeno pileće meso, pečeno goveđe meso, integralni hlebovi i celo voće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji