Neverovatno! Tri urme na dan će transformisati vaše telo

Urme

Urme su među najnepravednije zapostavljenim voćem kod nas. Dok se oslanjamo na citruse, jabuke i kruške, zaboravljamo jedan od najkorisnijih plodova u uopšte. Urme su među najkorisnijim prirodnim namirnicama koje su nam dostupne. One pomažu mnoge funkcije u organizmu. Redovna konzumacija može učiniti vaš život slađim i zdravijim. Evo kako:

Štite srce. Urme su bogate kalijumom, koji je važan u borbi protiv srčanih bolesti. Osim toga, skidaju nivo lošeg holesterola.

Pomažu rad jetre. Urme i ekstrakt iz njihovog semena pomažu u smanjenju fibroze jetre. Ona se javlja kada se jetra nepravilno leči, kao i kod nagomilavanja toksina. Redovnom konzumacijom urmi, jetra se brže oporavlja.

Poboljšavaju vid. Urme su bogate luteinom i zeoksantinom, koji aktivno štite oči od gubitka vida. Osim toga, tu je i vitamin A, koji štiti rožnjaču.

Protiv prolećnog umora. Za doručak pojedite šaku urmi, indijskog oraha i badema i zaboravite na prolećni umor. Prirodni šećeri u svežem voću su odličan izvor energije. Kalijum i širok spektar vitamina koji se sadrže u urmama poboljšavaju moždanu aktivnost i nervni sistem, što održava telo u dobrom stanju.

Protiv začepljenja arterija. Urme su jedan od najkorisnijih prirodnih sredstava u borbi protiv ateroskleroze. One sadrže fenolne kiseline i antioksidanse, koji smanjuju začepljenje arterija i tako sprečavaju sve probleme koji proizilaze iz ovoga.

Poboljšavaju rad mozga. Prema nutricionistima, urme poboljšavaju funkcije mozga za više od dvadeset procenata. U prošlosti su se koristile za lečenje prehlade i neuhranjenosti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji