Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da osušimo jujubuU dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši.
Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
25. feb.
Kako da osušimo šljiveAko vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu.
Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
12. feb.
Kako da osušimo smokveAko želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
22. januar
Kako da osušimo breskveAko vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni.
Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
03. mart
Kako da osušimo bosiljakUkoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
03. dec.
Kako da osušimo mirođiju?Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
22. sep.
Kako da osušimo slinavke?Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
10. mart
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
23. april
Kako da osušimo papriku za zimuDa biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
25. januar
Kako da osušite urmeZatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta.
U rerni
Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
15. dec.
Domaći renKoličinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da bude kiseo ren....
10. maj
1
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
25. maj
RenRen je biljka, koja se koristi kako kao povrće, tako i mleven kao začin. Korist za čovekovo zdravlje od rena je ogromna. On ima specifičan jak ukus, koji se mnogim ljudima ne dopada, ali korisna svojstva ove korenice su...
11. april
Domaći blagi renPomešati mleko i vodu i so, šećer i sirće, zagrevati uz mešanje da se otope sastojci i smesa bude topla....
26. dec.
Kako da osušimo kokos?Kokos je ukusno tropsko voće, veliki orah sa tri kruga. U unutrašnjosti oraha se nalazi belo, tvrdo i jestivo jezgro (kopra) i tečnost (kokosova voda) koja se pije samo kod nezrelog voća, pošto inače izaziva dijareju....
24. avgust
Kako da osušimo jagode?Jagode možete da osušite na nekoliko načina - na otvorenom, u rerni ili u električnoj sušari.
Sušenje jagoda nije previše jednostavno....
16. jul
Kako da osušimo mentu?Menta je sjajna lekovita biljka, sa predivnim svojstvima, samo je bitno da znamo kako da je osušimo i pravilno čuvamo, što je istovremno i veoma jednostavno....
27. april
Kako da osušimo đumbir?Metod za sušenje: Operite đumbir, očistite ga (ako želite), stavite u krpu i osušite. Koren isecite na tanke pločice, što su tanje, to bolje....
01. april
Kako da osušimo ruzmarin?U običnoj rerni takođe možete da osušite biljku. Za taj cilj operite grančice, iscedite i osušite. Isecite ih na manje snopove i poređajte tako da budu na rastojanju u tepsiju, obloženoj papirom za pečenje....
22. feb.
Kako da osušimo kajsije?Kako bi osušili kajsije za zimu, treba da odaberete dobro sazrele plodove. Takođe, na plodovima ne treba da ima oštećenja ili pokvarenih delova.
Kajsije operite, osušite i presecite na pola....
16. april
Kako da osušimo nanu?Nana je jedna veoma aromatična i korisna biljka, koja ima niz koristi za naš organizam - deluje umirujuće, antiseptično i umiruje bolove. Veoma se često koristi kod lošeg zadaha iz usta, nesanice, dijareje, nervoze...
24. feb.
Kako da osušimo kruške?U svakom slučaju, kako god da osušite kruške, dobro je da ih nakon toga na 3-4 sekunde potopite u ključalu slanu vodu, opet ih osušite i tek onda ih spakujete za čuvanje....
05. dec.