Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta sve sadrži piletina?Sve ove materije, kojih ima u piletini, uspevaju da malo pile nateraju da poraste u veliko i debelo za manje od 40 dana....
19. jul
Piletina u vokuNa kraju, piletina se takođe iseče na žulijene (može i na kockice) i poslednja se dodaje u vok tiganj. Sve mešajte dok piletina ne bude gotova i začinite biberom....
02. dec.
Piletina u pavlaciPileće belo meso iseći na šnicle, istući ih kuhinjskim čekićem i posoliti.
U vatrostalnu posudu sipati ulje, poređati pripremljene šnicle, preko rasporediti tanko rezanu salamu.
Preko salame naneti rendani kačkavalj...
02. april
Piletina a la žilijenObavezno spremite i domaći hleb, zato što je sos savršen za umakanje. Neka vam je ukusno!
Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i moj recept za piletinu u raskošnom sosu - omiljena klasika koja će vas oduševiti....
06. avgust
Piletina u avokado sosuNa drugom tiganju na kokosovom ulju propržiti pripremljenu piletinu. Paziti da ne dobije koricu.
Kada je piletina gotova, premestiti je u tavu sa sosom....
17. dec.
Piletina u glinenoj đuvečariUsoli se po ukusu i piletina u đuvečari se ostavlja se da se dinsta 10-15 minuta.
Nakon toga se rerna isključuje i ostavlja se da se piletina u glinenoj đuvečari dokuva na ostaloj toploti....
22. feb.
Marinirana piletina i povrćePiletinu oprati, posušiti, iseći po želji i uvaljati u pripremljenu marinadu. Ostaviti sa strane.
Luk iseći na kriške, a beli luk protisnuti. Krompir iseći na kocke. Paradajz iseći na polovine....
01. april
Piletina u vatrostalnoj posudiPrelijte piletinu, pospite biberom i odozgo narendanim kačkavaljem.
Pecite na 180 stepeni 40-45 minuta....
08. dec.
Piletina u srirača sosuDodati prženu piletinu, promešati, skloniti sa vatre. Poklopiti i ostaviti 10-tak minuta da piletina upije sos.
Služiti toplo....
01. januar
Piletina u jedinstvenoj marinadiMariniranu piletinu pecite na tiganju, grilu ili roštilju dok ne dobije zlatnu boju.
Kad ispečete, pospite iseckanim ruzmarinom ili nekim drugim začinom koji volite, ako mislite da odgovara....
30. jun
Raskošna piletina u palačinciSipajte kurkumu, promešajte i ostavite piletinu da se dinsta ispod poklopca oko 10 minuta. Dodajte luk i promešajte.
Kad omekša, dodajte pečurke i paradajz. Promešajte i kuvajte oko 15 minuta, poklopljeno....
03. jul
Piletina u lisnatom testuMeso iseckajte na kockice, a pečurke i krastavčiće na sitno. Zagrejte malo ulja i stavite meso. Čim se malo proprži, dodajte pečurke i krastavčiće. Pržite dok ne porumene.
Dodajte kačkavalj i pavlaku. Pobiberite i posolite...
18. april
Piletina sa bundevomPiletinu bez kostiju stavite u šerpu, sipajte svo povrće, dobro promešajte.
Zapecite piletinu sa bundevom u umerenoj rerni dok tečnost potpuno ne ispari....
06. nov.
Piletina na pirinčuOprati piletinu i odvojiti batak i karabatak. Preseći karabatak uz kost ako je previše krupan.
Oprati pirinač i ostaviti da se cedi.
Skuvati meso u litri vode sa kokošijim kockama i par zrna bibera po želji....
23. feb.
Piletina sa karijemDodajemo smesu od pavlake u piletinu i smanjujemo jačinu ringle na najniži stepen.
Ostavljamo da se krčka oko 5 minuta i piletina sa karijem je gotova.
Prjatno!...
11. jul
Piletina sa boranijomLuk i šargarepa se oljušte i iseku na male kocke. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se isečeno povrće.
Koada promeni boju, stavlja se aleva paprila, meša se i sipa se proceđeni bujon od skuvanih bataka.
Dodaje se boranija...
08. sep.
Piletina sa krompiromOperemo meso, isečemo ga na porcije (ili na kocke) i prelivamo sa 3 šolje tople vode.
Dodajemo sitno isečen luk, stavljamo da provri i kuvamo na umerenoj vatri dok meso ne omekša.
Oljuštimo krompir, isečemo ga na kolutove...
24. nov.
Piletina sa brokolijemOčistimo, operemo pileće grudi i isečemo ih na komade, dinstamo ih u malo tople vode na tihoj vatri. Kada meso omekša, dodajemo šargarepu, iseckanu na kokcice i posolimo.
Nakon 5 minuta, stavljamo isečene cvetove brokolija...
12. jun
Piletina sa sirevimaPleh lepo namažite maslinovim uljem i po dnu ređajte pileće šnicle, prethodno posute solju, biberom, origanom i majčinom dušicom.
Preko njih stavite komade topljenog sira, dimljenog sira i buđavog sira.
Pomešajte pavlaku...
20. januar
Piletina sa bambusomMeso se iseče na parčiće i stavi u zagrejanu masnoću. Ne meša se, a čim se dobro zaprži okreće se sa druge strane. Za to vreme se iseče luk na tanke polumesece.
Kad se meso zaprži i s druge strane dodaje se luk zajedno...
07. sep.
Šta da pripremimo brzo uz piletinuLjuta paprika sa piletinom je ukusno i lagano pikantno jelo....
07. mart
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.