Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
. nov.
Mleko od lešnika i urmiLešnike i urme staviti u blender i sitno izblendati sve. Ugrejati vodu i preliti izmiksanu smesu iz blendera. Neka odstoji preko noći....
20. mart
Kuglice od lešnika i keksaU smesu umešati krupno seckani lešnik i mleveni keks. Izmešati i ostaviti da se ohladi. Uzimati po malo smese, dlanovima oblikovati kuglice i valjati ih u mleveni keks....
30. avgust
Kako da karamelizujemo šećer?U suštini, veoma lako možete da karamelizujete šećer za spremanje omiljenih kolača kada vam otkrijemo finese njegove pripreme....
21. mart
Kako da čuvamo lešnike?Lešnici spadaju u grupu najukusnijih orašastih plodova, nezavisno od toga da li ih jedemo sirove ili dobro pečene i usoljene....
03. sep.
Čizkejk sa tahinijem od lešnika i bele čokoladeKad se ukusni čizkejk ohladi i stegne, glazirajte sa tahinijem od lešnika.
Čizkejk sa tahinijem od lešnika i bele čokolade ukrasite rendanom belom čokoladom i mrvljenim keksom....
25. maj
LešnikNajčešće vrste lešnika koje se koriste su: običan lešnik, Carigradska leska (lešnik), koji je ujedno i najkrupnija vrsta, Američki kljunasti lešnik i azijski kljunasti lešnik....
19. maj
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešU posudi pomešamo mlevene lešnike, mekani masalc, smeđi šećer i prezle. U svaki kvadrat stavljamo po 1 kašičicu od nadeva.
Presavijamo po dijagonali i viljuškom pritiskamo ivice. Poređamo u široki pleh....
30. avgust
2
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo.
U svom prirodnom...
04. dec.
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
15. dec.
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
22. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.