Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Domaće grisine sa čubromDomaće grisine sa čubrom
12. dec.
Možete da ih premažete umućenim jajetom pre nego što ih pospete. Poređajte grisine u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih oko 10-15 minuta na 180 stepeni uz uključen ventilator....
Domaće grisine od spelteDomaće grisine od spelte
27. okt.
Neverovatne grisine sa speltinim brašnom - jednostavne za spremanje kod kuće! Čudesnog ukusa!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Domaće grisineDomaće grisine
17. feb.
Testo možete da razvijete na radnoj površini, jer se ne lepi zbog maslinovog ulja, ali i na foliji, ako ne želite da uprljate radnu površinu. Što tanje razvijete testo, to će grisine biti hrskavije....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Sušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Potrebni sastojci: 2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun. Način pripreme: Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako se prave domaće grisine?Kako se prave domaće grisine?
15. april
Od ohlađenog testa kidajte male kuglice i rukama oblikujte domaće grisine. Poređajte ih u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C Pikantne grisine Potrebni sastojci: Testo za picu - 500 g....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Grisine sa bundevomGrisine sa bundevom
09. maj
Ostavite dobijenu smesu oko 15-20 minuta da se upiju ovsene mekinje. Stavite lepljivo testo u kesu i odsecite jedan kraj. Predlažem vam bržu varijanti, ali ako želite da oformite grisine bolje koristite špric....
Grisine sa mentomGrisine sa mentom
19. okt.
Po želji grisine pospite šarenim šećernim štapićima. Pecite 12-15 minuta na 200 stepeni ili dok se ivice ne učvrste. Ostavite ih da se potpuno ohlade na rešetki. Grisine sa mentom su gotove....
Grisine za decuGrisine za decu
08. jun
Pratite ih, zato što vreme pečenja zavisi od debljine grisina. Trudice se da napravite sve da budu približno jednake. 6. Ostavite da se malo ohlade i servirajte vašoj deci da uživaju u ovom ukusnom zadovoljstvu....
Grisine od kačamakaGrisine od kačamaka
02. feb.
Ova vrsta grisina može da se servira samostalno, sa sosom ili umacima....