Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Domaće grisine sa čubromMožete da ih premažete umućenim jajetom pre nego što ih pospete.
Poređajte grisine u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih oko 10-15 minuta na 180 stepeni uz uključen ventilator....
12. dec.
Domaće grisine od spelteNeverovatne grisine sa speltinim brašnom - jednostavne za spremanje kod kuće!
Čudesnog ukusa!...
27. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Domaće grisineTesto možete da razvijete na radnoj površini, jer se ne lepi zbog maslinovog ulja, ali i na foliji, ako ne želite da uprljate radnu površinu. Što tanje razvijete testo, to će grisine biti hrskavije....
17. feb.
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremimo tursku pituPotrebni sastojci:
2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun.
Način pripreme:
Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
01. avgust
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako se prave domaće grisine?Od ohlađenog testa kidajte male kuglice i rukama oblikujte domaće grisine. Poređajte ih u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C
Pikantne grisine
Potrebni sastojci:
Testo za picu - 500 g....
15. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb....
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
16. januar
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Grisine sa bundevomOstavite dobijenu smesu oko 15-20 minuta da se upiju ovsene mekinje.
Stavite lepljivo testo u kesu i odsecite jedan kraj. Predlažem vam bržu varijanti, ali ako želite da oformite grisine bolje koristite špric....
09. maj
Grisine sa mentomPo želji grisine pospite šarenim šećernim štapićima. Pecite 12-15 minuta na 200 stepeni ili dok se ivice ne učvrste. Ostavite ih da se potpuno ohlade na rešetki.
Grisine sa mentom su gotove....
19. okt.
Grisine za decuPratite ih, zato što vreme pečenja zavisi od debljine grisina. Trudice se da napravite sve da budu približno jednake.
6. Ostavite da se malo ohlade i servirajte vašoj deci da uživaju u ovom ukusnom zadovoljstvu....
08. jun
Grisine od kačamakaOva vrsta grisina može da se servira samostalno, sa sosom ili umacima....
02. feb.