Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave domaće grisine?

Kako se prave domaće grisine?

NikiNiki
Guru
211
Kako se prave domaće grisine?

Grisine su omiljene među mladima i starijima, sjajne su ya grickanje ispred televizora dok gledate omiljeni film.

Evo nekoliko recepata za pravljenje ukusnih domaćih grisina.

Grisine sa maslinama i sirom

Potrebni sastojci:

Sir - 100 g

Maslac - 100 g

Kačkavalj - 60 g

Kisela pavlaka - 60 ml

Brašno - 180 g

Masline - 60 g

Način pripreme:

Maslac, sir, pavlaku i kačkavalj stavite u blender. Sve dobro izmiksujte da se spoji. Dodajte prosejano brašno i ponovo blendajte dok se ne pretvori u mrvice. Stavite mrvice na radnu površinu i dodajte sitno iseckane masline. Umesite testo, stavite ga u foliju i ostavite u frižideru na 1 sat. Od ohlađenog testa kidajte male kuglice i rukama oblikujte domaće grisine. Poređajte ih u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C

Pikantne grisine

Potrebni sastojci:

Testo za picu - 500 g.

Jaje - 1 komad

Aleva paprika

Ljuta aleva paprika

Bosiljak

Čubar

Origano

Način pripreme:

Umesite testo sa suvim začinima, razvijte ga u tanku koru, isecite na trake, uvijte trake u spirale i poređajte ih u pleh, pa ostavite da naraste. Premažite umućenim jajetom i pecite dok ne budu gotove.

Grisine sa kačkavaljem

Potrebni sastojci:

Testo - 500 g

Kačkavalj - 150 g

Suvi začini po izboru

Jaja - 1 komad

Način pripreme:

Umesite testo sa narendanim kačkavaljem i suvim začinima. Formirajte tanku koru i isecite je na trake, umotajte ih kao fitilj, poređajte u pleh i pustite da se udvostruče. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove. Po želji, možete ih pre pečenja posuti semenkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni