Grisine su omiljene među mladima i starijima, sjajne su ya grickanje ispred televizora dok gledate omiljeni film.
Evo nekoliko recepata za pravljenje ukusnih domaćih grisina.
Grisine sa maslinama i sirom
Potrebni sastojci:
Sir - 100 g
Maslac - 100 g
Kačkavalj - 60 g
Kisela pavlaka - 60 ml
Brašno - 180 g
Masline - 60 g
Način pripreme:
Maslac, sir, pavlaku i kačkavalj stavite u blender. Sve dobro izmiksujte da se spoji. Dodajte prosejano brašno i ponovo blendajte dok se ne pretvori u mrvice. Stavite mrvice na radnu površinu i dodajte sitno iseckane masline. Umesite testo, stavite ga u foliju i ostavite u frižideru na 1 sat. Od ohlađenog testa kidajte male kuglice i rukama oblikujte domaće grisine. Poređajte ih u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 ° C
Pikantne grisine
Potrebni sastojci:
Testo za picu - 500 g.
Jaje - 1 komad
Aleva paprika
Ljuta aleva paprika
Bosiljak
Čubar
Origano
Način pripreme:
Umesite testo sa suvim začinima, razvijte ga u tanku koru, isecite na trake, uvijte trake u spirale i poređajte ih u pleh, pa ostavite da naraste. Premažite umućenim jajetom i pecite dok ne budu gotove.
Grisine sa kačkavaljem
Potrebni sastojci:
Testo - 500 g
Kačkavalj - 150 g
Suvi začini po izboru
Jaja - 1 komad
Način pripreme:
Umesite testo sa narendanim kačkavaljem i suvim začinima. Formirajte tanku koru i isecite je na trake, umotajte ih kao fitilj, poređajte u pleh i pustite da se udvostruče. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove. Po želji, možete ih pre pečenja posuti semenkama.
Komentari