Facebook
Omiljeno
Pinterest
Nepoznati arapski začiniŠejba
Šejba je začin poznat takođe i kao "starčeva brada" koju predstavlja lišaj drveta. Ona se koristi na Arapskom poluostrvu. Njen zamršeno gorak, metalni ukus je popularan u mesnima janijama i janijama od povrća....
Domaći provansalski začinPomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom.
Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Sušena šargarepa (za začin)Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona.
Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
Nepoznati švajcarski sireviZa vreme njegovog sazrevanja on se periodično umače u specijalni rastvor od soli, belog vina i začina čiji se recept čuva vekovima. Ovaj sir se dodaje u različita jela i sosove i koristi se za pripremanje fondija....
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Slani začin Samardala (Bugarski luk)Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju.
Kada tečnost ispari, začin je spreman.
Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem....
Nepoznati francuski deserti: Far BretonFar Breton je omiljeni francuski desert. On je slabo poznat kod nas. Ali nakon što ga jednom probate, neminovno ćete potražiti recept za pripremanje ovog remek dela. A on je izuzetno lak. Far Breton je veličanstven i lak...
Nepoznate koristi semena makaHipnotički mak je sirovina, koja se dobija od semena maka. U umerenoj i toploj klimi ova jednogodišnja zeljasta biljka dobro uspeva. Većini ljudi ona je poznata kao izvor iz kojeg se izvlače opijati, ali ovo važi za neke...
Beli čaj - poznate i nepoznate činjeniceBeli čaj ima delikatan sladak ukus. Uzgaja se i dobija uglavnom u Kini, na Tajvanu, severnom Tajlandu i istočnom Nepalu. Pravi se od pupoljaka biljke Camellia Sinensis od koje se prave zeleni i crni čaj. Da bi se dobio takozvani...
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
Koji začin se za šta koristi?Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
Najpopularniji indijski začiniZapravo većina poznatih svetskih začina vodi poreklo iz Indije, koja je jedan od najvećih izvoznika začina u globalnim razmerama....
Najpopularniji azijski začiniJedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina. Evo nekih od najčešćih:
Đumbir - uglavnom svež koren ovog začina koristi se kako za ribu i jela od mesa, tako i za salate....
Pet najzdravijih začinaVekovima su ljudi znali za lekovite moći biljki i začina. Začini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo....
Začini koji odgovaraju pirinčuKako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču....
Odgovarajući začini za picuSuvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice....
Odgovarajući začini za krompirPrženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....