Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeDa biste mogli da napravite lepu kafu, investirajte u dobru mašinu, izbegavajući one sa kapsulama, s obzirom na to da je u njima kafa odavno samlevena, a možete da se okrenete ili ručnoj mašini za espreso, iil automatu...
22. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Napravite sangriju kod kućeSangrija je lagan i osvežavajući napitak, a može se napraviti i kod kuće....
18. sep.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da uzgajamo bambus kod kućeBambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu.
Bambus možete uzgajati u saksiji...
05. mart
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeServiram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!...
29. nov.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniZalivamo ih smesom od jaja, mlekom i šećerom i dobro mešamo rukom kako bi se sir ravnomerno raspordio.
Makarone pečemo u rerni na 180°С otprilike 40-50 minuta. Ili dok se ne dobije zlatasta boja....
17. feb.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da napravim Lavaš kod kuće?Svako može da napravi Lavaš kod kuće. Sa njime možete napraviti sendviče, pitice, djunere, takose i druge. Uvek možete da improvizujete u kuhinji....
14. april
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?A da li znate kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?
Potrebno vam je samo nekoliko šaka svežih latica ruže koja sadrži ulje, zatim destilovana voda, suva staklena posuda za čuvanje....
04. april
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da koristimo sojino mleko?Prosto napravite istu zamenu količine sojinog mleka sa običnim mlekom u vašim receptima za mafine (jednu čašu kravljeg mleka zamenite jednom čašom sojinog mleka)....
27. avgust
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Kako da napravimo veganski majonez od orašastih plodovaMože da se napravi pravo kulinarsko remek delo od veganskih sastojaka sa konzistencijom i osećajem ukusa majoneza....
26. sep.
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da napravite veganski majonez?Pogodni su sojino mleko, tofu, kuvana leblebija, bademovo mleko, sirovi indijski orah.
Ovi veganski majonezi su lagani i prijatnog ukusa, dobar su dodatak salatama i mogu se namazati na parče hleba....
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
21. sep.
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako da napravite idealni patatnikMeđutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
21. feb.