Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Kačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Kada želite da odaberete kvalitetan hleb, važno je prvo videti šta je napisano na njegovoj etiketi, jer čak i ako želite da dobijete crni hleb, može se ispostaviti da je napravljen od brašna tipa 500, a zatim veštački obojen...
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuHrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču
22. okt.
Treba da ih čuvate u posebnoj kutiji u zamrzivaču. U zamrzivaču mižete da zamrznete mlečne namirnice - na primer neke vrste sira. To je uspešno kod krem sira ili kod kozijeg sira....
Kako da odaberete kačkavalj?Kako da odaberete kačkavalj?
07. april
Ali kako da odaberete kačkavalj i kako da razlikujete pravi od lažnog proizvoda? Pravilna i zdrava ishrana ne može da se zamisli bez kačkavalja i sira, jer oni sadrže malo ugljenih hidrata i bogati su proteinima....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač. Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Stavite u zamrzivač dok pravite preliv. Naseckajte čokoladu, stavite u veću posudu. U šerpici zagrejte slatku pavlaku. Prelijte čokoladom. Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko....
KakaoKakao
10. jul
Sva čokoladna iskušenja na tržištu, u obliku bombona, kolačića i td., su na bazi kakaoa. Sastav kakaoa 100 g kakaoa u prahu sadrži oko 37-40 g ugljenih hidrata....
Kakav tiganj da izaberete?Kakav tiganj da izaberete?
16. april
Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta tiganja i drugog kuhinjskog pribora. Koji tiganj da izaberete? Teflonski tiganji Ovi tiganji su jedni od najpopularnijih. U njima se pripremaju razna jela za tiganj. Izrađuju...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Kakao maslacKakao maslac
13. sep.
Unutar svakog ploda drva kakaoa (Theobroma cacao) se nalazi između 16 i 60 semena kakaoa. Kakao je zimzeleno drvo iz porodice slezova (Malvaceae)....
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraIdealna temperatura zamrzivača i frižidera
05. januar
Zamrzivač i frižider otvarajte samo kada treba nešto da izvadite. 5. Odmrznite kada vidite da u zamrzivaču postoji gusta debela ploča leda - to ne samo da usporava uređaj, već i troši više energije. 6....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Specifičan miris kakaa je zbog limunske i sirćetne kiseline isparljivih eteričnih ulja. Visok sadržaj tanina u kakau (oko 5 %) je razlog zato što prirodan kakao ima gorak i opori ukus....
Šta sadrži kakao?Šta sadrži kakao?
29. nov.
Sadržaj kakao zrna Masti u zrnu kakaoa Zrna kakao drveta sadrže veliki procenat masti....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Zamrznuta bundeva i pore se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču....
Koristi od kakao zrnaKoristi od kakao zrna
23. mart
Ukoliko se odlučite za mlevenje sirovih zrna kakaoa, obavezno pogledajte naše predloge gde ih možete koristiti; - kakao kolač; - kakao palačinke; - kakao keks....
Kako da sačuvamo koprivu u zamrzivaču?Kako da sačuvamo koprivu u zamrzivaču?
12. jun
Nakon toga koprivu treba dobro iscediti, staviti u kesu, pa u zamrzivač....