Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da odaberemo kačkavaljKačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
27. dec.
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kada želite da odaberete kvalitetan hleb, važno je prvo videti šta je napisano na njegovoj etiketi, jer čak i ako želite da dobijete crni hleb, može se ispostaviti da je napravljen od brašna tipa 500, a zatim veštački obojen...
24. april
Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivačuTreba da ih čuvate u posebnoj kutiji u zamrzivaču.
U zamrzivaču mižete da zamrznete mlečne namirnice - na primer neke vrste sira. To je uspešno kod krem sira ili kod kozijeg sira....
22. okt.
Kako da odaberete kačkavalj?Ali kako da odaberete kačkavalj i kako da razlikujete pravi od lažnog proizvoda?
Pravilna i zdrava ishrana ne može da se zamisli bez kačkavalja i sira, jer oni sadrže malo ugljenih hidrata i bogati su proteinima....
07. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač.
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaStavite u zamrzivač dok pravite preliv.
Naseckajte čokoladu, stavite u veću posudu. U šerpici zagrejte slatku pavlaku. Prelijte čokoladom. Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko....
26. januar
KakaoSva čokoladna iskušenja na tržištu, u obliku bombona, kolačića i td., su na bazi kakaoa.
Sastav kakaoa
100 g kakaoa u prahu sadrži oko 37-40 g ugljenih hidrata....
10. jul
Kakav tiganj da izaberete?Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta tiganja i drugog kuhinjskog pribora. Koji tiganj da izaberete?
Teflonski tiganji
Ovi tiganji su jedni od najpopularnijih. U njima se pripremaju razna jela za tiganj. Izrađuju...
16. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Kakao maslacUnutar svakog ploda drva kakaoa (Theobroma cacao) se nalazi između 16 i 60 semena kakaoa. Kakao je zimzeleno drvo iz porodice slezova (Malvaceae)....
13. sep.
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraZamrzivač i frižider otvarajte samo kada treba nešto da izvadite.
5. Odmrznite kada vidite da u zamrzivaču postoji gusta debela ploča leda - to ne samo da usporava uređaj, već i troši više energije.
6....
05. januar
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoSpecifičan miris kakaa je zbog limunske i sirćetne kiseline isparljivih eteričnih ulja. Visok sadržaj tanina u kakau (oko 5 %) je razlog zato što prirodan kakao ima gorak i opori ukus....
16. mart
Šta sadrži kakao?Sadržaj kakao zrna
Masti u zrnu kakaoa
Zrna kakao drveta sadrže veliki procenat masti....
29. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
27. april
Kako se zamrzava bundeva?Zamrznuta bundeva i pore se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču....
06. jun
Koristi od kakao zrnaUkoliko se odlučite za mlevenje sirovih zrna kakaoa, obavezno pogledajte naše predloge gde ih možete koristiti;
- kakao kolač;
- kakao palačinke;
- kakao keks....
23. mart
Kako da sačuvamo koprivu u zamrzivaču?Nakon toga koprivu treba dobro iscediti, staviti u kesu, pa u zamrzivač....
12. jun