Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se konzervira patlidžan?Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan:
- kako pržiti patlidžan;
- kako uzgajati patlidžan;
- kako peći patlidžan....
07. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Patlidžan sa nadevomPatlidžan horizontalno isecite, izdubite i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Napravite nadev od smese mlevenih namirnica i polovine patlidžana i napunite dobijenom nadevom patlidžan....
20. sep.
Patlidžan sa majonezomPatlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite.
Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu.
Umutiti mikserom ili viljuškom....
04. sep.
Patlidžan sa mocarelomKad patlidžan omekša, poređamo mocarelu, isečemo na kriške i pečemo, dok se ne rastopi i zapeče....
15. april
Ukusni patlidžan u rerniOčistite patlidžan i isecite ga na kolutove.
Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta....
29. april
1
Marinirani patlidžan u teglamaOljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavit enekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih....
19. avgust
Pečeni patlidžan u teglamaOčišćene patlidžane postavite uspravno u cediljku ili đevđir, kako bi se ocedila voda (ovaj korak je veoma važan, jer se u suprotnom slučaju može desiti da se patlidžan pokvari)....
25. sep.
Patlidžan u marinara sosuPatlidžan oprati, pa ga zaseći uzdužno (sve do peteljke, ali je ne seći) tako da se dobiju trake oko 1 cm debljine, koje će na vrhu biti spojene.
U keramičku posudu sipati marinara sos, pa preko staviti patlidžan....
03. januar
Prženi patlidžan u teglamaOčišćeni patlidžan isecite na kriške po dužini i posolite obilno da se ocedi gorak sok 1-2 sata.
Nakon toga prelijte i pržite dok ne bude gotov sa obe strane u ugrejanom ulju....
10. april
Mariniran patlidžan u tegliIsecite patlidžan na kriške. Zapržite ih u zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Posolite svako parčence.
Dodajte cele čenove belog luka, sveže strukove origana i bosiljka....
21. maj
Patlidžan u paradajz sosuPatlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja....
05. sep.
Poređani patlidžan i tikvceP.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada....
20. jun
Pohovani patlidžan u rerniPatlidžan se opere i oljušti. U zavisnosti od veličine patlidžana, iseče se na tri ili četiri vertikalne kriške.
Svako od njih isecite od vrha do dna na trake koje podsećaju na dlan....
09. nov.
Najukusniji patlidžan u rerniOperite patlidžane, odsecite dršku i isecite ih na komade debljine nekoliko milimetara.
Posolite ih blago i stavite ih u đevđir na sat vremena kako bi izgubili gorčinu. Nakon tog vremena ih isperite i osušite....
29. mart
Posni patlidžan u rerniPatlidžan se opere i iseče na kolutove, posoli i ostavi da pusti gorak sok. Posle deset minuta se opere i osuši.
Ređa se u pleh sa papirom za pečenje na dnu. Peći na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
18. jul
Punjeni patlidžan u mirotalasnojU patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok....
17. mart
Pohovani patlidžan u paradajz sosuPohovani patlidžan sa paradajz sosom ili kako sa običnim proizvodima pripremiti nešto fenomenalno ukusno.
Ispecite patlidžan u rerni, a zatim ga oljuštite....
29. okt.
Patlidžan i tikvice u tiganjuU tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo jedan prepolovljen krupan čen belog luka da se zaprži na kratko i da da ukus masnoći.
Izvadimo ga i u tiganju pržimo kolutove patlidžana dok ne postanu zlatasti....
01. maj