Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Pogodan je i za ražnjiće i šnicle na žaru;
- Svinjski kotlet se može špikovati i ispeći ceo u rerni....
20. maj
Zečetina u teglama za zimu1 varijanta: Potopimo zečetinu na nekoliko sati, možemo dodati malo sirćeta. Izvadimo meso i zakačimo u kesu da se ocedi.
Nakon što se osuši posolimo i poređamo zbijeno u tegle....
05. okt.
Pečena zečetina u posudi za pečenjePrijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
14. maj
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Različite vrste brašna imaju različite teksture i sadržaj proteina i glutena. Gluten je supstanca koja daje testu za picu njegovu elastičnu konzistenciju.
Neka brašna stvaraju hrskaviju koru, dok druga čine picu mekšom...
09. nov.
Zečetina u mleku u rerniKada mleko provri tiganj se sklanja s ringle i sos se sipa u zečetinu.
Posuda za pečenje se pokriva folijom i jelo se peče na 170-180 stepeni oko 2 sata. Lagano pečenje čini meso krhkijim....
18. mart
Jedinstvena zečetina u krok potuOni koji nemaju krok pot mogu da pripreme zečetinu u đuvečari, s tim što je vreme za kuvanje oko dva sata i naliva se više vode....
20. januar
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Pogodna je za vino i osvežavajući napitak.
Dud
Izuzetno sočni plodovi duda se koriste za džemove, melasu, a takođe i za direktnu konzumaciju. Voće pomaže metabolizmu i formiranjui krvi....
19. maj
Zečetina u đuvečari sa mladim lukomNakon što je gotov, stavlja se šaka pirinča i pola šolje vode da se skuva pirinač.
Nakon što voda iskipi, sklanja se sa vatre i dodaju se iznutrice i čubar, posoli se po ukusu....
31. januar
Jednostavna i ukusna zečetina u rerniZa ovaj recept i ukusnog pečenog zeca, zečetinu nasecite na komade i stavite ih u šerpu da se kuvaju.
Kada se formira pena, uklonite je kašikom....
29. april
Koje je vino jače?Vino ne spada u jaka alkoholna pića, ali ako treba da budemo iskreni, nije ni sasvim slabo. Procenat alkohola u vinu može da se kreće od 5,5% do čitavih 23%.
Sadržaj alkohola u vinu ne određuje samo vrsta grožđa od koga...
24. januar
Za koja jela je pogodan teleći but?Gornji deo telećeg buta
Reč je o posnom mesu, koje je pogodno za pečenje, dinstanje i punjenje rolata. Kada se sa njega iseku svi bočni delovi i očisti, pravi se teleća pršuta....
22. avgust
Koji je deo svinje za šta pogodanObzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
21. januar
Čorba od zečetine i prazilukaSkuvajte unapred zečetinu u ekspres loncu sa 2 lovorova lista, malo soli, zrna bibera i korenom peršuna. Gotovo meso odvojte od kosti i procedite bujon....
30. jul
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane.
Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
14. avgust
Predjelo za vinoSir isečemo na kriške. Svaku stavljamo na aluminijumsku foliju.
Odozgo posipamo prethodno smrvljenim orasima, 1 supenom kašikom meda i malo bosiljka.
Uvijamo u foliju i dobro pečemo u ugrejanoj rerni na 8-10 minuta....
21. mart
Španski recept za dinstanu zečetinuVratite zečetinu u tiganj i dodajte vodu, pileći bujon, krompir, šargarepe i preostale začine, poklopite i ostavite da se dinsta.
Posle izvadite masnoću i ostavite da se krčka bez poklopca....
11. jun
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
25. jul
Posude, pogodne za mikrotalasnuPapir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode.
Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
20. april
Sosevi pogodni za šnicleTako omiljena šnicla je tradicionalno evropsko jelo koje se priprema od mesa ili mlevenog mesa, pa se pohuje i prži u dubokom ulju. Ovo vrhunsko jelo zauzima počasno mesto u svetu kulinarstva zbog svojih izuzetnih kvaliteta...
09. sep.
Začini pogodni za rižotoJoš jedan pogodan začin za rižoto je suvi anis pržen u tiganju. Dodaje se malo kokosovog brašna da bi dobio egzotičan ukus.
Kako pripremiti klasični rižoto?...
18. nov.
Začini pogodni za škampeŠkampi su izuzetno popularni u svetskoj kuhinji zahvaljujući svom delikatnom i jedinstvenom ukusu. Da biste ga naglasili i obogatili, važno je odabrati prave začine.
Evo nekoliko predloga koji će vaše škampe pretvoriti...
02. sep.
Začini pogodni za povrćeZačini za krastavce
Krastavci su osvežavajuće povrće, pogodni uglavnom za lagane recepte za hlađenje tokom letnjih meseci. Za njega su pogodni mirođija, beli luk, so....
15. avgust