Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Integralno BrašnoKako se određuje stepen integralnog brašna?
Ovaj stavka zavisi od sadržaja pepela u brašnu. Što je veći taj broj, to je više integralno brašno....
11. jul
Šta je brašno od jabuke?To su brašna napravljena od dijetetskih biljnih namirnica kao što je i brašno od jabuka....
02. nov.
Šta je u stvari brašno od leblebije?Brašno od leblebije je brašno bez glutena, koje se najčešće nalazi u indijskoj kuhinji....
11. sep.
Koja je prava integralna hrana?Pogeldajte neke ukusne predloge za:
- domaći integralni keks;
- integralni hleb;
- integralni kolač....
20. jun
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiJedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke, koje je veoma popularno u Južnoj Americi.
Šta je brašno od tapioke
Pravi se od biljke manioke, a njene krtole su bogate skrobom....
24. april
Šta je graham brašno?Brašna od celog zrna, integralna brašna, kako ih neko naziva ili graham brašno, proizvode se od sva tri sloja zrna. U brašnu tip 1850 (graham) ima povećanog prisustva pepela....
12. sep.
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Mešan integralno-ražani hlebInače, ova vrsta brašna je teška kada podignete posudu možda će vam izgledati sirovo. Zato ja proveravam štapićem.
Ovo je jedan dosta jednostavan recept za domaći integralni hleb. A rezultat je veoma dobar!...
14. dec.
Šta je to tipsko brašno?U zavisnosti od zrna iz kojeg se dobija, brašno je podeljeno na vrste: raženo brašno, pšenično brašno itd, a kada se radi o podeli na osnovu kvaliteta - u tipove. Tip brašna označava sadržaj pepela u njemu....
03. dec.
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Bademovo brašno - šta treba da znamoKuvanje i pečenje sa bademovim brašnom
Kuvanje sa bademovim brašnom nije teško....
04. sep.
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
14. mart
Šta je voćno povrće?U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije.
Međutim, ljudski um deli biljke na...
11. nov.
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama.
Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
28. feb.
Šta je to poširanje?Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
15. mart
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Da bi se dobio specijalni ukus, pokušajte da pomešate kokosovo brašno sa drugim multifunkconalnim ili integralnim....
26. mart