Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Integralno BrašnoIntegralno Brašno
11. jul
Kako se određuje stepen integralnog brašna? Ovaj stavka zavisi od sadržaja pepela u brašnu. Što je veći taj broj, to je više integralno brašno....
Šta je brašno od jabuke?Šta je brašno od jabuke?
02. nov.
To su brašna napravljena od dijetetskih biljnih namirnica kao što je i brašno od jabuka....
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Brašno od leblebije je brašno bez glutena, koje se najčešće nalazi u indijskoj kuhinji....
Koja je prava integralna hrana?Koja je prava integralna hrana?
20. jun
Pogeldajte neke ukusne predloge za: - domaći integralni keks; - integralni hleb; - integralni kolač....
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Jedno od brašna bez glutena je brašno od tapioke, koje je veoma popularno u Južnoj Americi. Šta je brašno od tapioke Pravi se od biljke manioke, a njene krtole su bogate skrobom....
Šta je graham brašno?Šta je graham brašno?
12. sep.
Brašna od celog zrna, integralna brašna, kako ih neko naziva ili graham brašno, proizvode se od sva tri sloja zrna. U brašnu tip 1850 (graham) ima povećanog prisustva pepela....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Mešan integralno-ražani hlebMešan integralno-ražani hleb
14. dec.
Inače, ova vrsta brašna je teška kada podignete posudu možda će vam izgledati sirovo. Zato ja proveravam štapićem. Ovo je jedan dosta jednostavan recept za domaći integralni hleb. A rezultat je veoma dobar!...
Šta je to tipsko brašno?Šta je to tipsko brašno?
03. dec.
U zavisnosti od zrna iz kojeg se dobija, brašno je podeljeno na vrste: raženo brašno, pšenično brašno itd, a kada se radi o podeli na osnovu kvaliteta - u tipove. Tip brašna označava sadržaj pepela u njemu....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Kuvanje i pečenje sa bademovim brašnom Kuvanje sa bademovim brašnom nije teško....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Šta je UHT mleko?Šta je UHT mleko?
14. mart
U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije. Međutim, ljudski um deli biljke na...
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti. Tokom vekova...
Šta je limunska kiselina?Šta je limunska kiselina?
02. april
Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama. Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Kulinarske emisije i blogovi su sve više popularniji. Već postoje i kanali posvećeni hrani i načinima spremanja hrane, a na internetu možete naći razne kulinarske recepte i savete - od kuvanja pasulja do pravljenja...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji. Odakle potiče ovaj naziv? Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?
26. mart
Da bi se dobio specijalni ukus, pokušajte da pomešate kokosovo brašno sa drugim multifunkconalnim ili integralnim....