Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je avokado koristan?Uz pomoć masti u avokadu, voće pomaže telu da prihvati korisne materije iz drugih proizvoda. Zato se avokado dobro slaže ne samo po ukusu, već i nutritivno uz razne vrste povrća i mesa....
28. okt.
Da li je avokado voće?Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima, koristi avokada je mnogo.
Ovim člankom želimo da stavimo kraj na debatu da li je avokado voće ili povrće.
Voće ili povrće?
Avokado je voće....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave.
Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
19. okt.
Da li su masline voće ili povrće?Masline pripadaju porodici voća poznatih kao koštunjavo voće, to je voće koje ima jednu veliku košticu - drugi primeri su mango ili avokado....
04. okt.
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje?
Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...
11. april
Šta je voćno povrće?Međutim, ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće. Poznato je da se uzgaja zbog svojih plodova....
11. nov.
Da li je palmino ulje korisno ili štetno?Palmino ulje je izuzetno rasprostrnjeno po celom svetu i njegova potrošnja nastavlja da narste. Međutim, pojavljuju se rasprave o njegovom uticaju na ljudsko zdravlje.
Neki tvrde da je palmino ulje zdravo, ali drugi navode...
23. feb.
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina, još poznata i kao fitat, je sastavni deo omotača većine orašastih plodova, žitarica i mahunarki i služi kao osnovni oblik čuvanja fosfora u semenkama. Ona se često dodaje antihranljivim materijama zbog...
31. avgust
Da li je svež spanać koristan ili štetan?Osobe, koje imaju predispozicije za pojavu kamena u bubregu, ne bi trebalo da konzumiraju svež spanać, ali dobra vest je da nema nikakvih problema za konzumaciju kada se on malo termički obradi.
Stvaranje kemena u...
02. april
Da li pravilno jedemo avokado?Studija objašnjava da deo voća najbliži kori ima visok sadržaj vlakana, kalijuma, masnih kiselina, antioksidanata i vitamina B12 i E. Ovaj deo avokada, međutim, najčešće se odbacuje ako se voće konzumira viljuškom....
04. mart
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?U prošlosti su ljudi koristili noćno povrće svakodnevno, ali ne za salate, već za razne otrove.
Naravno, danać niko neće jesti noćno povrće, za koje se zna da je otrovno....
22. maj
Da li da koristimo margarin ili maslac?Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
25. avgust
2
Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?Hrana koju treba izbegavati
- Skrobno povrće kao što su grašak, kukuruz i krompir
- Voćni sokovi i smrznuto voće.
Preporučuje se svakodnevno jesti sveže i lokalno sezonsko voće i povrće....
19. april
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je kukuruz voće ili povrće?Iz ovoga se dolazi do zaključka, da je paradajz, tehnički gledano, voće, ali ga ljudi koriste kao povrće i uzgajaju ga u baštama....
04. jun
Da li je bundeva voće ili povrće?Mnogo ljudi se pita da li je bundeva voće ili povrće. Istina je da su svi u pravu, jer bundeva spada u interesantnu grupu biljaka koja se naziva voćno povrće.
Bundeva ima kvalitete i voća i povrća istovremeno....
02. avgust
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje je jedno od najzdravijih biljnih ulja. Ono je dosta popularno i na našim prostorima. međutim, da li je kvalitetno?
Naša nacija važi za srećnu naciju. Blizu nas se nalaze najveći proizvođači maslina u...
12. jun
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Pogledajte takođe:
- Sirćetni rastvor za dezinfekciju povrća;
- Šteta za telo od neunošenja voća i povrća....
30. maj
Da li je crni biber štetan?U kulinarstvu, crni biber se široko koristi u svim oblicima: kao melanž, u obliku zrna i praha. Njegov jaki miris traje dovoljno dugo. Biber je posebno dobar kada se dodaje u jela od mesa i ribe. Kuvanje sa crnim biberom...
06. jun
Da li je aluminijumska folija štetna?Uz njenu pomoć meso, povrće i riba se lako i zdravo pripremaju bez upotrebe viška masnoće.
Proizvodi kuvani u foliji postaju nežni i mirisni....
26. maj