Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za picu koje brzo nadolaziSipajte ga sa strane u brašno, ne unutra u udubljenje sa aktiviranim kvascem.
4....
27. maj
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
24. sep.
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Kada je reč od svinjskim ražnjićima, najbolje je da za ražnjiće koristite meso od svinjskog vrata ili grudi, pileće ražnjiće je najbolje da pripremate od belog mesa, a za teleće ili jagnjeće ražnjiće je najbolje da koristite...
08. avgust
Keto testo za picuU velikoj posudi za mešenje pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so.
U posebnoj posudi umutite maslinovo ulje, vodu, jaje i jabukovo sirće....
15. feb.
Obično testo za picuU posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte da se pomešaju. Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje.
Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....
15. april
Originalno testo za picuProsejano brašno i so se stavljaju u posudu gde se pravi udubljenje u sredini i sipaju se krajevi od kvasca, ostala voda i svi drugi sastojci iz recepta za testo za picu....
11. januar
Napolitansko testo za picuStavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje u sredini.
Stavite sve sastojke u zamesite meko testo za picu.
Gotovo testo uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom pola sata....
05. mart
1
Sos salsa za picuPrespite sos u malu posudu ili šolju, pogodnu za serviranje.
Ukrasite listićima bosiljka.
Sa ovako pripremljenim sosom salsa začinite gotovu picu.
Prijatno!...
08. januar
Italijansko testo za picuProsejte brašno i dodajte kvasac. Postepeno zamesite glatko testo. Nakraju dodajte maslinovo ulje i nastavite mešnju, dok skroz ne upije mast....
27. feb.
Tradicionalno testo za picuNakon toga dodati margarin (maslac) i kiselo mleko u koje je rastvorena soda bikarbona.
Dobro promešati i početi sa dodavanjem brašna....
16. mart
Ukusno testo za picuUmesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
13. mart
1
Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?Ono brašno koje se preporučuje za pripremu pogača je "ekstra" brašno i upravo to brašno nam omogućava da pripremimo pecivo kao da je proizvedeno u fabrici....
11. nov.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
28. mart
Odgovarajući začini za picuSuvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice....
09. jun
Fokača sa testom za picuZamesimo testo za picu.
Pre nego što ga stavimo da se peče, stavljamo masline i čeri paradajz, isečen na polovine.
Posipamo fokaču origanom.
Fokača sa testom za picu se peče na 220 stepeni 20 minuta....
24. nov.
Kora od tikvica za picuDobijenu smesu rasporedite kao koru u posudu za pečenje na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni....
29. okt.
Originalno italijansko testo za picuRadna površina se pospe brašnom i na nju se sipa testo, a na njega se sipa brašno koje je ostalo, so i masnoća....
30. april
5
Testo za picu bez kvascaProsejte u posudi brašno sa praškom za pecivo.
Dodajući postepeno maslinovo ulje, vodu i so, zamesite meko i glatko testo koje ne treba da se lepi....
25. mart
Kora za picu od leblebijaSipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog brašna.
Dodajte i aktiviranu sodu u kiselom mleku i pirinčano brašno....
09. sep.
Testo za picu sa kvasomStavite kvas u posudu zajedno sa brašnom i vodom i mesite dok ne dobijete homogeno i lepljivo testo.
Ostavite da stoji sad i po vremena.
Nakon toga ponovo premesite, namažite ruke maslinovim uljem....
08. dec.
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Brašno tipa 00 je fino mleveno italijansko brašno, koje sadrži oko 12% proteina ili 12% glutena. Ovo je tradicionalno brašno koje se koristi za pravljenje pice u napuljskom stilu....
09. nov.
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća.
Crno voće...
19. maj
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Mleko igra važnu u ishrani deteta, nezavisno od toga da li je novorođenče koje pije mleko, ili malo dete koje jedete žitarice sa mlekom, ili čak tinejdžer koji stavlja mleko u smutije.
Tačnije, kravlje mleko obezbeđuje...
14. avgust
Testo za domaću picuOstavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu.
Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
27. feb.
1