Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Sipajte ga sa strane u brašno, ne unutra u udubljenje sa aktiviranim kvascem. 4....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Koje meso je najbolje za ražnjiće?Koje meso je najbolje za ražnjiće?
08. avgust
Kada je reč od svinjskim ražnjićima, najbolje je da za ražnjiće koristite meso od svinjskog vrata ili grudi, pileće ražnjiće je najbolje da pripremate od belog mesa, a za teleće ili jagnjeće ražnjiće je najbolje da koristite...
Keto testo za picuKeto testo za picu
15. feb.
U velikoj posudi za mešenje pomešajte bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite maslinovo ulje, vodu, jaje i jabukovo sirće....
Obično testo za picuObično testo za picu
15. april
U posudi prosejte brašno i dodajte so, promešajte da se pomešaju. Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje. Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....
Originalno testo za picuOriginalno testo za picu
11. januar
Prosejano brašno i so se stavljaju u posudu gde se pravi udubljenje u sredini i sipaju se krajevi od kvasca, ostala voda i svi drugi sastojci iz recepta za testo za picu....
Napolitansko testo za picuNapolitansko testo za picu
05. mart
1
Stavite brašno na kuhinjsku radnu površinu i napravite udubljenje u sredini. Stavite sve sastojke u zamesite meko testo za picu. Gotovo testo uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom pola sata....
Sos salsa za picuSos salsa za picu
08. januar
Prespite sos u malu posudu ili šolju, pogodnu za serviranje. Ukrasite listićima bosiljka. Sa ovako pripremljenim sosom salsa začinite gotovu picu. Prijatno!...
Italijansko testo za picuItalijansko testo za picu
27. feb.
Prosejte brašno i dodajte kvasac. Postepeno zamesite glatko testo. Nakraju dodajte maslinovo ulje i nastavite mešnju, dok skroz ne upije mast....
Tradicionalno testo za picuTradicionalno testo za picu
16. mart
Nakon toga dodati margarin (maslac) i kiselo mleko u koje je rastvorena soda bikarbona. Dobro promešati i početi sa dodavanjem brašna....
Ukusno testo za picuUkusno testo za picu
13. mart
1
Umesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?Kakvo brašno je najbolje da koristimo za pogaču?
11. nov.
Ono brašno koje se preporučuje za pripremu pogača je "ekstra" brašno i upravo to brašno nam omogućava da pripremimo pecivo kao da je proizvedeno u fabrici....
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Suvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice....
Fokača sa testom za picuFokača sa testom za picu
24. nov.
Zamesimo testo za picu. Pre nego što ga stavimo da se peče, stavljamo masline i čeri paradajz, isečen na polovine. Posipamo fokaču origanom. Fokača sa testom za picu se peče na 220 stepeni 20 minuta....
Kora od tikvica za picuKora od tikvica za picu
29. okt.
Dobijenu smesu rasporedite kao koru u posudu za pečenje na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni....
Originalno italijansko testo za picuOriginalno italijansko testo za picu
30. april
5
Radna površina se pospe brašnom i na nju se sipa testo, a na njega se sipa brašno koje je ostalo, so i masnoća....
Testo za picu bez kvascaTesto za picu bez kvasca
25. mart
Prosejte u posudi brašno sa praškom za pecivo. Dodajući postepeno maslinovo ulje, vodu i so, zamesite meko i glatko testo koje ne treba da se lepi....
Kora za picu od leblebijaKora za picu od leblebija
09. sep.
Sipate ih u posudu, dodajete umućeno belance, može i celo jaje, ali tako će biti više masnoće i treba da dodate još pirinčanog brašna. Dodajte i aktiviranu sodu u kiselom mleku i pirinčano brašno....
Testo za picu sa kvasomTesto za picu sa kvasom
08. dec.
Stavite kvas u posudu zajedno sa brašnom i vodom i mesite dok ne dobijete homogeno i lepljivo testo. Ostavite da stoji sad i po vremena. Nakon toga ponovo premesite, namažite ruke maslinovim uljem....
Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?Koje brašno je pogodno za pravljenje pice?
09. nov.
Brašno tipa 00 je fino mleveno italijansko brašno, koje sadrži oko 12% proteina ili 12% glutena. Ovo je tradicionalno brašno koje se koristi za pravljenje pice u napuljskom stilu....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Crno voće je zanimljiv predlog iz prirode. Ono daje specifičnu boju i prijatan ukus, ali ne može uvek da se odredi koja vrsta voća raste među zelenilom drveta ili žbuna i ovo otežava određivanje kvaliteta voća. Crno voće...
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Mleko igra važnu u ishrani deteta, nezavisno od toga da li je novorođenče koje pije mleko, ili malo dete koje jedete žitarice sa mlekom, ili čak tinejdžer koji stavlja mleko u smutije. Tačnije, kravlje mleko obezbeđuje...
Testo za domaću picuTesto za domaću picu
27. feb.
1
Ostavljamo da nadođe jedan sat i ako je potrebno još brašna ili vode dodajte dok testo ne postane lepo i meko za picu. Na picu stavljajte sastoje koje vi želite :)...
Domaći sos za picu u teglamaDomaći sos za picu u teglama
29. sep.
u teglama je isti, ali će vreme kuvanja biti kraće....