Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Torta lubenica - 3D efekatTorta lubenica - 3D efekat
22. sep.
Torta lubenica - 3D efekat je gotova....
Turšija od ukiseljenih lubenica u buretuTuršija od ukiseljenih lubenica u buretu
25. sep.
Pogledajte i za šta je korisna lubenica i kako da čuvate lubenicu....
Sorbe od lubenice i bananaSorbe od lubenice i banana
03. avgust
Pored sorbea sa lubenicom i bananom, preporučujemo da napravite neki ukusan šejk ili zdrav smuti....
Limunada od lubenice sa bosiljkomLimunada od lubenice sa bosiljkom
28. jul
Šećer i voda se pomešaju i stavi se da provri i kuva 5 minuta, dok se šećer ne rastopi. Skida se sa vatre i dodaje se bosiljak. Ostavljamo na 1 sat i procedimo kroz cediljku. Lubenica se pasira i procedi....
Sorbe od lubenice i šampanjcaSorbe od lubenice i šampanjca
25. okt.
Lubenica se očisti od semenki i pasira se. Dodaje se šećerni sirup i šampanjac i smesa se muti blenderom ili mikserom 2 minuta....
Dzem od lubenice i pomorandzeDzem od lubenice i pomorandze
01. mart
Iseckati pomorandže na kockice i dodati lubenici. Sve staviti u šerpu da se kuva. Kuvati oko sat vremena. Staviti u blender izblendati, sipati u tegle i džem je spreman....
Sladoled od lubenice i uzaSladoled od lubenice i uza
22. april
Kada se krem zgusne, dodajte mu sirup od lubenice i uza, promešajte. Kada se sesa ohladi, stavite je u zamrzivač na najmanje 6 sati, tako da s vremena na vreme mešate, da bude sladoled lepši....
Salata od lubenice i siraSalata od lubenice i sira
20. avgust
Po želji možete u salatu od lubenice i sira da dodate i listiće mente, balzamiko sirće, oljuštene semenke bundeve....
Sorbe od lubenice i bananeSorbe od lubenice i banane
23. mart
Nakon toga stavljamo u zamrzivač da se zamrzne. Za to vreme očistimo lubenicu od semenki i sečemo na male komade. Lubenicu pasiramo. U nju dodajemo šećer i promešamo. Zamrznutu bananu stavljamo u blender....
Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medomLubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom
04. feb.
Lubenica sa pavlakom, ovsenim pahuljicama i medom je gotova....
Sorbe od lubenice sa belim vinomSorbe od lubenice sa belim vinom
24. avgust
Zbog toga što je kora lubenice zamrznuta, sorbe dugo vremena ostaje hladno, zato se može konzumirati na plaži ili na pikniku. Prijatno....
Hladna čorba od lubenice i paradajzaHladna čorba od lubenice i paradajza
05. april
To je nova varijanta gaspača sa lubenicom....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
LubenicaLubenica
03. jun
Kod nas je najpopularnije da se pravi slatko od lubenice, turšija od malih lubeničica ili jednostavno da se dodaju kore od lubenice u mešane turšije....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Na primer sorbe od lubenice, voćnu salatu i smuti od lubenice....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se seče avokado?Kako se seče avokado?
29. nov.
Avokado je voće izuzetnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Iako nema karakterističan sladak ukus drugog voća, jedan je od najkorišćenijih i najpopularnijih proizvoda u savremenom kulinarskom svetu. Poreklo avokada...
Kako se seče ananas?Kako se seče ananas?
25. jul
Uzmite jedan dobro sazreo ananas. Ostavite ga da legne na stranu i odstranite listove i oko 2 cm od ploda. Okrenite ga i isecite i donji deo. Uspravite ananas, uzmite oštar nož i isecite koru sa svih strana. Nakon toga...
Kako se seče ananas?Kako se seče ananas?
02. maj
Ananas je omiljeno i cenjeno tropsko voće. Sve češće ga nalazimo i u našim prodavnicama. Osom prijatnog i slatkog ukusa, on ima karakterističan miris i veoma je sočan, a ovde ne smemo zaboraviti i velike količine vitamina...
Mohito lubenicaMohito lubenica
21. mart
U seckalici ili blenderu pomešajte lubenicu, šećer i rum i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Smesu procedite kroz cediljku, ali ostavite da isteče samo, nemojte mešati!...