Avokado je voće izuzetnih nutritivnih i ukusnih kvaliteta. Iako nema karakterističan sladak ukus drugog voća, jedan je od najkorišćenijih i najpopularnijih proizvoda u savremenom kulinarskom svetu.
Poreklo avokada je meksičko, a njegovo ime znači i krokodilska kruška. Razlog za ovo ime je gruba i zelena koža avokada.
Međutim, voće se može naći u različitim nijansama od zelene do tamno braon boje. Avokado raste na drveću, a njegova specifičnost je da se bere neposredno pre nego što sazri.
Plod prilikom branja treba da bude zelene boje i veoma čvrst. Pre jela, avokado se ostavi na sobnoj temperaturi oko nedelju dana.
Ali kako seče avokado?
Avokado se takođe može čuvati tako što ćete ga preseći na pola, zajedno sa korom. Obično se avokado seče na dva dela koja se okreću i odvajaju jedan od drugog. Unutar ploda se nalazi seme, koje se uklanja i u njega se ubacuje nož. Kada se zabije, nož se mora rotirati da bi se uklonila koštica.
Ako želite da poslužite avokado za konzumaciju, morate prepoloviti mesnati deo ploda, zajedno sa korom. Isecanje avokada se vrši na trake, nakon čega se komadići malom kašikom odvajaju od kožice ploda.
Pogledajte i neke ideje za: punjeni avokado, salata od avokada, namaz od avokada.
Takođe naučite kako održavati avokado svežim i u kojim receptima dodati avokado.
Komentari