Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena. Njome se začinjavaju razna jela kao što su supe, čorbe, janije, različita jela...
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Kako pripremiti kandirano voće? Neki kuvari početnici postavljaju pitanje od čega se može napraviti kandirano voće? Odgovor je jednostavan - od bilo kog voća....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Zamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Popularne opcije suvog voća uključuju kajsije, trešnje, brusnice, jabuke, banane, pa čak i paradajz, ali možete probati i da sušite mango, citrusno voće, breskve, kivi, ananas - šta god da rešite....
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Šećer sadržan u voću brzo se apsorbuje u telo i daje čoveku energiju. Banane se leti mogu seći i sušiti na suncu, ispod gaze, koja sprečava insekte da dođu do ploda....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Tako poređan beli luk se ostavi da se suši na mestu gde je suvo i veoma dobro provetreno. Veoma je važno da dok se beli luk suši ne pada na njega direktna sunčeva svetlost....
Čips od banane u dehidratoruČips od banane u dehidratoru
08. januar
Čips od banane u dehidratoru je savršena grickalica....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Čips od tikvica iz dehidratoraČips od tikvica iz dehidratora
15. jun
Poređajte u korpice dehidratora maksimalno blizu jedno do drugog i blago posolite. Sušite 10 sati na 70 stepeni, premeštajući korpice dva tri pita da se isuše ravnomerno sve tikvice....
Kako da sušimo domaći sudžuk?Kako da sušimo domaći sudžuk?
03. nov.
Tamo se sudžuk suši 20-40 dana, u zavisnosti od vrste upotrebljenog mesa i njegove debljine, kao i od toga koliko želite da bude sušen....
Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?Koje voće i povrće treba da jedemo za dugovečnost?
19. april
Smrznuto voće gubi sve kvalitete kada je izloženo ekstremnim temperaturama. Reci NE konzerviranom voću! Koje su koristi od konzumiranja voća i povrća?...
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruSušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru
13. nov.
Poređajte u pleh dehidratora sa mesnatim delom na gore i na rastojanju. Pre nego što poređajte plehiće, pospite himalajskom solju i origanom. Stavite ih na dehidrator jedan na drugi i zatvorite poklopecm....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili. Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
Voće bez skrobaVoće bez skroba
09. sep.
Voće sa najvećim sadržajem skroba je slatko i nesočno voće, kao što su banane i urme. Njih, kao i sušeno voće, najbolje je izbegavati ako imate problema sa nivoom šećera u krvi ili težinom....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Ne samo da kikiriki sadrži folnu kiselinu, zdravu mast koja se nalazi u maslinovom ulju, već nova istraživanja pokazuju da su ovi ukusni orašasti plodovi bogati antioksidansima kao i većina voća....
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...