Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od breskve i smokveProbamo na tanjiru da vidimo da li je slatko gotovo.
Kada je gotovo, sipamo vruće slatko u teglice i dobro ih zatvaramo.
Slatko od breskve i smokve serviramo uz buhtle, pržene kriške, palačinke i drugo....
14. sep.
Lako slatko od smokve iz rerneSmokve operite i očistite od drški.
Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
19. sep.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Slatko za dijabetičareStavite na vatru da se kuva, mešajući s vremena na vreme. Kada slatko počne da vri, dodajte zaslađivač i kuvajte još 5 minuta....
20. mart
Da li treba doručkovati ujutru?Šta treba da jedemo za doručak
Neke zdrave namirnice za doručak uključuju:
- jaja;
- ovsene pahuljice;
- jogurt i kiselo mleko;
- šumsko voće;
- tost od integralnog brašna;
- čia semenke;
- sitni sir;
- avokado...
16. avgust
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofDodati slatko, vodu, ulje i cimet.
Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa.
Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
16. feb.
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Njegovo profesionalno mišljenje je da ako treba da se napravi spisak super namirnica, jaja bi se lako upisala u njega....
28. avgust
Slatko od aronije za dijabetičareNastavljamo da kuvamo domaće slatko od aronije za dijabetičare oko sat vremena.
Odmah sipamo toplo slatko od aronije u tegle i zatvaramo. Okrećemo naopako. Čim se tegle ohlade, stavljamo na tamno i hladno mesto....
03. sep.
Slatko od dunja za ljubiteljePripremamo suve tegle i punimo dok je slatko još vruće. Okrećemo poklopcima na dole da se zapečati i prekrivamo krpom da se polako ohlade.
Savet: Možete u slatko da dodate orahe....
24. nov.
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniMeđutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
27. jul
Slatko od celih smokava za dijabetičarePrebacite posudu na ringlu i dodajte smokve.
Kuvajt eih otprilike 60 minuta.
Sipajte slatko od smokava u male teglice, zatvorite ih i okrenite ih na dole.
Slatko od celih smokava za dijabetičare je veoma ukusno....
07. dec.
Slatko od borovnica za direktnu konzumacijuAko ne, znači da je gotovo.
Isključite slatko od borovnica i prebacite u posudice.
Možete da ga koristite za palačinke, mekike, buhtle......
15. sep.
Kako da osušimo smokveSuve smokve su bogate fruktozom koja se lako usvaja, zadovoljava potrebu za slatkim, ali ne šteti organizmu kao slatka peciva....
22. januar
Savršeno slatko od smokvi na tri načinaVoda se prospe, a smokve se vade jedna za drugom na krpu ili papir koji će upiti vodu, kako bi se osušile. U odgovarajućoj šerpi treba da proključaju 3 šolje vode sa 1 kg šećera....
03. januar
Slatko od ljutih i slatkih paprikaStavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne.
Vruće zatvorite u tegle i slatko od ljutih paprika je gotovo....
11. okt.
Slatko od domaćih jagoda za 30 minutaOčistimo od drške i operemo jagode. Veće isečemo na komadiče, a male ostavljamo cele.
Sipamo ih u šerpu i dodajemo sadržaj kesice pomšan sa dve supene kašike šećera i male šolje vode.
Stavljamo na vareu i mešamo, kad...
06. maj
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimEto tako se rađa neprestana želja za slatkim i začarani krug nezdrave ishrane.
Preskakanje doručka je veoma štetna navika koju bi trebalo da pokušate da iskorenite....
31. avgust
Slatko od crne ribizle za torte i kolačePrespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade.
Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
16. nov.
Domaće slatko od borovnica sa šećerom za želiranjePoklopci tegli sa slatkom od borovnica se zategnu i odmah okrenu sa poklopcima nadole.
Ostavite da se ohladi nekoliko sati.
Ne kuvajte dodatno tegle divnog domaćeg slatka od borovnica sa želirajućim šećerom!...
13. avgust
Slatko od celih smokava i grožđa za zimuOkrenite teglu naopako i ostavite tako dok se slatko od smokava i grožđa za zimu ne ohladi....
02. sep.
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Pored do sada rečenog, treba napomenuti i da je konzerviranje u gotovo svim slučajevima isplativo sa finansijske tačke gledišta, posebno ako ne morate da kupujete proizvode koje ćete sami konzervirati....
18. april
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Među ljudima sa problematičnom težinom i problemima sa holesterolom, punomasno mleko nema dobru reputaciju. Nutricionisti im savetuju da ga izbegavaju.
Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer...
10. jul
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeTo ne bi trebalo da bude nikakav razlog za brigu, tvrde naučnici.
Oni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada....
05. april
Treba li ljuštiti koru jabuka?Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
26. nov.