Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vazdušasti preliv za musakuOvaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako....
01. dec.
Preliv za musaku sa prezlamaSačekajte nekoliko minuta, kako bi se soda aktivirala.
Za to vreme umutite dva jaja i zatim ih dodajte u mleko. Stavite i prezle.
Sve dobro promešajte i prelijte preko musake, koja je skoro gotova....
20. feb.
Preliv za musaku i jagnjeću sarmicuPrelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne.
Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni....
15. jun
Preliv za musaku sa svežim mlekomDobija se debeo i ukusan vazdušast preliv.
Ako vam se dopada recept, probajte obavezno ovaj klasični preliv za musaku....
07. sep.
Preliv za musakuDobijenom zaprškom prelijte musaku i pecite dok se ne stegne i ne dobije lepu preplanulost....
30. maj
Vrste preliva za musakuPreliv za musaku je za nekoga najukusniji deo ovog jela. Zlatna korica, koja se stvara prilikom pečenja, nije samo lepa, nego i mnogo ukusna. Ako se pravilno napravi, preliv postaje sočan, ali je odozgo hrskav....
16. mart
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Prvi uslov za pravljenje vazdušastog hleba je da je dobro ispečen. Unutrašnjost pravilno pečenog hleba ostaje mekana, a kora je hrskava. Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa....
19. okt.
Preliv za različite salateOvaj preliv je jako ukusan i možete ga dodati mnogim salatama. Nadamo se da će vam se dopasti!...
14. mart
Preliv za slatki krompirPreliti mlekom i ostaviti da se kuva. Mešati često.
Dodati začine. Poslužiti uz prženi ili pečeni slatki krompir....
07. feb.
Kako napraviti preliv za pitu?Samo ga sipajte i dobro rasporedite po površini pite i na kraju ćete opet dobiti vazdušastu pitu sa zlatnom i hrskavom korom.
Preliv sa majonezom
Druga opcija za prelivanje pite je majonez....
21. sep.
Preliv za krompir u rerniSa tako spremljenim prelivom prelijte krompir i pokrijte narendanim kačkavaljem.
Stavite krompir da se ispeče u prethodno zagrejanoj rernu na 200 stepeni dok ne bude gotovo i na kraju pospite sitno iseckanim peršunom....
21. april
Karamel preliv za eklere i kolačeUz pomoće male kašike nanosimo pripremljeni preliv preko gotovih eklera ili drugih kolača.
Ostavljamo na hladnom mestu na nekoliko sati i serviramo....
20. jun
Preliv za makarone sa mesom i tikvicomSlužiti kao preliv za makarone, špagete.
Prijatno uz preliv za makarone sa mesom i tikvicom!...
22. avgust
Prženi gust pasulj za prilogUgrejte ulje u dubokom tiganju ili šerpi.
Upržite sitno seckani crni luk u ulju dok ne omekša.
Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte.
Pospite alevom paprikom...
21. feb.
Kako napraviti savršeni štolen za BožićU stvari, štolen može da se napravi dosta pre praznika – ako je dobro upakovan, izdržaće i do 45 dana, a da mu se ukus uopšte ne promeni, tvrde poslastičari....
13. jun
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikePo želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup.
VAŽNO!...
02. april
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Musaka u đuvečariZa to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate.
Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos....
17. mart
Kako napraviti domaće prezle?Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
08. dec.
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
13. okt.