Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Odlično je za pravljenje mesnih rolnica sa nadevom; - Pileći file se najčešće pohuje ili peče u obliku ražnjića; - Bez pilećih leđa nema načina da se skuva mirisna pileća supa, pogodna su i krilca; - Ako krilca ne...
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaTesto za pice i mekike koje može izdržati deset dana
20. maj
Sjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste. Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo....
Koje vino je pogodno za zečetinu?Koje vino je pogodno za zečetinu?
02. dec.
Za zečetinu su pogodna vina srednje gustine i sa ne previsokim procentom alkohola. To mogu biti i bela i crvena, lagana i sveža vina....
Koje je najbolje brašno za picu?Koje je najbolje brašno za picu?
15. maj
Evo najpreporučljivijih izbora za uspešno testo za picu: - Višenamensko brašno pogodno za tanke i deblje pice; - Kaputo brašno tipa 00, pogodno za tanke pice u sredini i naduvene ivice....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Pomoćnica U svežem stanju plod nije ukusan, zbog toga se koristi pre svega za pravljenje slakog. Samo dobro sazrelo voće je pogodno za hranu, nezreli plodovi sadrže toksine....
Za koja jela je pogodan teleći but?Za koja jela je pogodan teleći but?
22. avgust
Gornji deo telećeg buta Reč je o posnom mesu, koje je pogodno za pečenje, dinstanje i punjenje rolata. Kada se sa njega iseku svi bočni delovi i očisti, pravi se teleća pršuta....
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Obzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane. Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
Domaće kokosovo brašnoDomaće kokosovo brašno
27. jun
Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
Mini pice za decuMini pice za decu
06. dec.
Ređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje ili namazan uljem i posut brašnom da se ne lepi. Nakon toga svaku namažemo ljutenicom. Odozgo stavljamo po malo od smese sa kobasicama, dimljenim mesom sirom....
Kečap - sos za piceKečap - sos za pice
04. okt.
Kečap ili sos za vaše pice je gotov, uživajte u njemu i zimi i leti....
Osnovno testo za piceOsnovno testo za pice
16. dec.
Dodajte so nakon togai zamesite testo zajedno sa prosejanim brašnom. Mesite detaljno i kontinuirano, a na kraju dodajte masnoću i opet zamesite....
Male pice za doručakMale pice za doručak
14. mart
Zamesi se meko testo od mleka, ulja, soli i brašna s praškom za pecivo....
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Drugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Posude, pogodne za mikrotalasnuPosude, pogodne za mikrotalasnu
20. april
Papir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode. Domaćinski ubrus je pogodan pri pečenju masnije hrane, jer prima višak masnoće....
Sosevi pogodni za šnicleSosevi pogodni za šnicle
09. sep.
Najpoznatija je bečka šnicla, koja se pravi od teletine, a u smesi za pohovanje se nalaze brašno, jaje i prezle. Kako god da je pripremljena, jedno je sigurno – to je ukusno jelo koje nosi nostalgiju detinjstva....
Začini pogodni za rižotoZačini pogodni za rižoto
18. nov.
Još jedan pogodan začin za rižoto je suvi anis pržen u tiganju. Dodaje se malo kokosovog brašna da bi dobio egzotičan ukus. Kako pripremiti klasični rižoto?...
Začini pogodni za škampeZačini pogodni za škampe
02. sep.
Škampi su izuzetno popularni u svetskoj kuhinji zahvaljujući svom delikatnom i jedinstvenom ukusu. Da biste ga naglasili i obogatili, važno je odabrati prave začine. Evo nekoliko predloga koji će vaše škampe pretvoriti...
Začini pogodni za povrćeZačini pogodni za povrće
15. avgust
Začini za krastavce Krastavci su osvežavajuće povrće, pogodni uglavnom za lagane recepte za hlađenje tokom letnjih meseci. Za njega su pogodni mirođija, beli luk, so....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Evo koje je idealno vreme za prvu kafuEvo koje je idealno vreme za prvu kafu
29. januar
Ako čim ujutru otvorite oči prvo pomislite kako ćete skuvati kafu, vreme je da promenite navike. U suprotnom rizikujete da imate problema sa hroničnim stresom i napetošću. Ispijanje kafe odmah nakon ustajanja iz...
Zamene za belo brašnoZamene za belo brašno
25. feb.
Prilično je fleksibilno brašno, izuzetno pogodno za pripremu slatkiša i pravljenje hleba. A vama ostaje da pogledate ove recepte za keto hleb koji se priprema sa korisnim brašnima....
Korneti-pice za dečji partiKorneti-pice za dečji parti
17. april
Umotajte ih oko kalupa za kornet i poređajte ih u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Umutite žumance sa mlekom i premažite kornete. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju....
Testo za pice i mekikeTesto za pice i mekike
29. nov.
Sledećeg jutra je spremno za prženje mekika za doručak, a za ručak i večeru možete da napravite pice....