Pica je verovatno jedna od najvećih kreacija Italijana, zajedno sa testeninom. Latinski naziv za hleb ili pogaču, pica postaje globalni kulinarski fenomen, a da čak i nije težak recept za pripremu.
Kvalitetna pica je poznata po tankoj kori testa i sočnim hrskavim ivicama.
Da biste postigli sličnu teksturu na vašoj pici, najvažniji faktor je testo i način na koji se priprema. Da biste imali dovoljno dobro testo za vašu picu, potrebno je da izaberete najpogodnije brašno.
Koje je najbolje brašno za pravljenje pice
Na šta treba paziti? Iako svako brašno izgleda identično, dobro je znati da postoje suptilne razlike koje se mogu odraziti na uspeh vaše pice.
Svako brašno ima drugačiju teksturu, kao što je brašno za slatki desert kao što je na primer torta i ono je fino i mekano, dok brašno za hleb ima čvršću teksturu.
Ova razlika je zbog količine glutena koja se nalazi u brašnu. Meko brašno za slatka peciva ima nizak sadržaj glutena od 8 do 10%.
Brašno za hleb ima visok sadržaj glutena od 12 do 14.
Najbolje brašno za testo za picu takođe zavisi od rezultata koji želite da postignete.
Evo najpreporučljivijih izbora za uspešno testo za picu:
- Višenamensko brašno pogodno za tanke i deblje pice;
- Kaputo brašno tipa 00, pogodno za tanke pice u sredini i naduvene ivice.
Sa njima uvek možete uspešno da pripremite svoju omiljenu Picu Kapričoza ili Picu Margarita.
Komentari