Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva u vok tiganjuOva metoda kuvanja omogućava čuvanje korisnih materija u proizvodima i ukusan, svež i hrskav finalni rezultat.
Pogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
17. avgust
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Šta je anardana i za šta se koristi?Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
23. sep.
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa je koristan dodatak ishrani i za domaće ljubimce....
14. dec.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Kraljevski škampi u vok tiganjuSipajte u duboki tiganj praziluk, so i biber, susamovo ulje i promešajte. Vratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Za šta su korisni bademi?Oni su bogati vlaknima, proteinima i korisnim mastima, koje mogu brzo da zasite, pa samim tim smanjuju potrebu za hranom....
03. avgust
Za koja jela se koristi majoran?Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
07. mart
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil....
03. feb.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLaneno seme se koristi u narodnoj medicini kao lek i prirodna terapija za razne bolesti, takođe i za potrebe u kulinarstvu....
04. jul
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Za šta je korisna cvekla?Koktel korisnih sastojaka deluje u korist vida, smanjujući rizik od makularne degeneracije i oboljenja mrežnjače u starosti.
Svi delovi ovog povrća su korisni – i podzemni gomolj i nadzemni deo – listovi cvekle....
06. jun
Za šta je korisna dunja?Dunja je korisna za cistitis. Zbog korisnih makro i mikroelemenata koje sadrži dunja, ovi plodovi dobro utiču na raspoloženje i teraju tmurne misli....
04. okt.
Za šta su korisne borovnice?Borovnice mogu da se koriste kao garnirung uz vafle, palačinke, kiselo mleko, ovsene pahuljice ili žitarice. Od njih se dobijaju ukusni smutiji....
16. mart
Za šta je koristan kupus?Ovo je bez sumnje završeni spisak svih koristi od kupusa. On služi za opštu ocenu povrća.
U prošlosti su jevreji koristili spaljene listove kupusa kao osnovni sastojak melema za dezinfekciju....
08. maj
Za šta je koristan jasmin?Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva....
28. feb.
Pet recepata za gril tiganjGril tiganj je jedan od najneophodnijih uređaja za svaku kuhinju. Na njemu apsolutno sve bude gotovo brzo i čak nije obavezno da se koristi masnoća....
06. avgust
Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganjuNanu, peršun i so dodajemo u tiganj na 5 minuta pre nego što skinemo sa vatre i dobro promepamo.
Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju - jedan veoma ukusan recept za posni pirinač....
16. jun
Za šta se koristi spirulina?Spirulina kao začin
Koristite spirulinu da dodate travnatu i orašastu aromu čipsu od kupusa, kokicama, povrću na pari, pečenom krompiru i još mnogo toga....
25. maj
Listovi celera - kako ih koristiti i za šta su korisniToplotna obrada smanjuje korisne sastojke....
10. jun