Spirulina je vrsta plavo-zelene alge koja je puna hranljivih materija i često se smatra superhranom. Korišćena je kao izvor hrane nekoliko vekova u Meksiku i nekim afričkim zemljama, a u Sjedinjenim Državama se prodaje kao dodatak ishrani od 1970-ih.
Osim ako je ne uzimate kao dodatak (ili je mešate direktno u čaši vode), potrebni su vam recepti za uključivanje spiruline u svoj dnevni meni. Mnogi ljudi dodaju od nekoliko kašičica do nekoliko kašika spiruline u svoje smutije i zelene sokove.
Evo dva recepta koji ne sadrže iste nivoe spiruline koje biste uzeli kao dodatak, ali će vam pomoći da počnete da uključujete spirulinu u svoj dnevni meni. Kada ste upoznati sa ukusom spiruline, budite eksperimentator i pokušajte da je dodate u ćuftice, humus ili čak kolače!
Gvakamole sa spirulinom
Pojačajte hranljivu i tamno zelenu boju kremastog avokada tako što ćete dodati spirulinu svom omiljenom receptu za gvakamole. Kumin, aromatični origano, maslinovo ulje, sušeni paradajz, limun i ljuta tucana paprika balansiraju jak ukus spiruline.
Spirulina kao začin
Koristite spirulinu da dodate travnatu i orašastu aromu čipsu od kupusa, kokicama, povrću na pari, pečenom krompiru i još mnogo toga.
A u ovom članku možete videti više o tamnoj strani superhrane spiruline.
Komentari