Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Šta je anardana i za šta se koristi?Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Najčešće se za proizvodnju surimija koristi oslić i aljaška kolja, a takođe i tihookeanska mackerel girica i sardine. Za surimi se koristi samo čisti riblji file....
23. sep.
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava.
Za šta se koriste morske špargle?...
30. nov.
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil....
03. feb.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLaneno seme se koristi u narodnoj medicini kao lek i prirodna terapija za razne bolesti, takođe i za potrebe u kulinarstvu....
04. jul
Šta je račel i kako se pravi?Račel je jednostavno slatko od bundeve. Tipično je lokalnog porekla iz južne Bugarske. Takođe je poznat pod lokalnim nazivom petmez ili madžun. Račel su spremale bake, ali danas je ovo ukusno slatko iskušenje pomalo zaboravljeno...
22. maj
Šta je Ramen i kako se pravi?Ramen je jedna od najpoznatijih japanskih supa sa nudlama na svetu.
U Japanu se kuva skoro svuda.
Ramen supa je vrlo zasitna, a zanimljivo je da postoji mnogo različitih varijacija.
Svaki region u zemlji ima svoje vrste...
23. maj
Šta je daifuku i kako se priprema?Daifuku ili daifuku moči je vrsta japanskog deserta koji se tradicionalno jede kao užina uz zeleni čaj.
To je vrsta malog, okruglog i mekog kolačića napravljenog od pirinčane paste. Najčešće se puni pastom od crvenog...
04. maj
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaČudno izgleda da se kombinuje toliko raznovrsnih sastojaka, ali koristi za telo je zaista neočekivano mnogo....
25. okt.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaDobro bi bilo da se koristi organski proizvod razumne cene....
01. jun
Leberkez - šta je to i kako se pravi?U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
05. jul
Komorač - šta je to i kako se pripremaPovrće se odlikuje specifičnim i delikatnim notama anisa, koji se oseća jačim ili slabijim u zavisnosti od toga da li je sveže ili kuvano, ali je u svakom slučaju veoma korisno....
21. avgust
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Međutim, najraniji pokušaji datiraju iz 1600. godine, a termin frosting se koristi od 1683. godine....
24. feb.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kokosov i kravlji maslac su takođe korisni za one na keto dijeti, jer je konzumacija hrane sa visokim sadržajem masti neophodna za postizanje i održavanje ketoze....
07. maj
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Koristite unapred pripremljenu pastu od pasulja, a na kraju poslužite desert ohlađen....
03. maj
Šta je resveratol i za šta je koristan?Može se koristiti i kao dodatak ishranu. Nalazi se još u borovnicama, kao i u nekim vrstama začina. Možete naći resveratrol i u čaši crvenog francuskog vina (na 225 ml - 640 mcg resveratrola)....
25. dec.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoOn je jedna od obaveznih masnoća koje treba da se koriste i za vreme keto dijete.
Ovaj proizvod će obogatiti telo vitaminima, kiselinama i mikroelementima, osim toga lako se oslobađa napolje....
13. nov.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.