Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Giros sa pačijim mesomKada je pita gotova, premažite je sosom od mleka i majoneze, dodajte uprženo meso, prženi krompir, naseckani paradajz i krastavac, salatu i posolite....
21. okt.
GIros za kucnu varijantuSvo meso iseći na parčiće debljine oko 1-1, 5 cm. Svako parče izlupati i smanjiti na 0, 5 cm i staviti u različite posude.
Napraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati...
17. okt.
Domaći giros od svinjskog mesaPomešajte začin za giros sa maslinovim uljem i dobro promešajte.
U tepsiju sipajte nekoliko kašika marinade i poređajte šnicle, preko njih prelijte dosta marinade i poređajte kolutiće luka....
25. sep.
Nadev za giros od piletineNadev za giros od piletine čuvajte u zamrzivaču.
Kada rešite da pripremate giros, izvadite meso ranije da se lagano otpusti. Nakon toga secite kolutove od njega i pržite ih ili pecite....
10. jul
Domaći giros sa ćurećim mesomDodajemo na njih i sosove za sočni giros.
Na kraju uvijamo tortilju u rolat.
Neka Vam je slatko sa mojim domaćim girosom sa ćurećim mesom!...
10. feb.
Vegetarijanski giros sa bukovačom i tofuomIsecite tofu na tanke trake. Od preostalih proizvoda priprema se sos.
Pečurke i tofu propržite sa vrlo malo masnoće u tiganju sa obe strane.
Kada dobiju laganu boju, prelijte sve sosom. Promešajte ih i okreću da upiju...
14. maj
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Grčki girosLepo uvaljajte u marinadu jednu šniclu i stavite je na foliju.
Preko nje stavite polumesec luka. Odozgo drugu mariniranu šniclu i posle luk. Završite šniclom....
18. jul
Domaći girosSavijamo giros, počinjemo od mesa, ne menjamo pravac savijanja.
Serviramo domaći giros u tanjiru po izboru sa listom zelene salate sa strane ili drugim povrćem po izboru....
16. januar
Giros zalogajiZatim sa prženim svinjskim mesom pripremite ukusne girose.
Giros zalogaji su spremni....
26. feb.
Šta je metoda konfi?Danas postoji mnogo načina za konzerviranje hrane koji mogu da je sačuvaju dugo nakon njenog spremanja. Današnja dostignuća kulinarstva u tom smislu su plod mnogih pokušaja započetik još u dubokoj drevnosti.
Tokom vekova...
30. april
Šta je limunska kiselina?Limunska kiselina je slaba organska kiselina koja se nalazi u velikom broju voća i povrća. Koristi se kao aditiv i konzervans u mnogim namirnicama.
Limunska kiselina je prirodna komponenta voća i voćnih sokova. Najznačajnije...
02. april
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja. Ova vrsta vegetarijanaca ne jede mlečne proizvode uključujući mleko, sir ili maslac. Reč "ovo" potiče od latinske reči...
28. feb.
Šta je to branč?Branč postaje sve popularniji preko vikenda u našoj zemlji.
Odakle potiče ovaj naziv?
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Ova reč je pozajmljenica i njenom domovinom smatra...
09. okt.
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
14. mart
Šta je voćno povrće?U botanici se veruje da je definicija „povrće” krajnje netačna i da zapravo ne postoji. Postoje plodovi i jestivi delovi biljaka u kojima se akumuliraju rezervne hranljive materije.
Međutim, ljudski um deli biljke na...
11. nov.