Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Mafini u mikrotalasnoj pećniciMafini u mikrotalasnoj pećnici
18. jul
Stavite mafine u mikrotalasnu peć i podesite je na 3 minuta....
Tamni sos u mikrotalasnoj pećniciTamni sos u mikrotalasnoj pećnici
09. jun
Napomena: Tamnii sos se može začiniti crvenim vinom, belim lukom, selenom, bosiljkom, ruzmarinom ili paštetom od sardina. Vreme pripreme: 5 minuta...
Svinjetina pečena u mikrotalasnoj pećniciSvinjetina pečena u mikrotalasnoj pećnici
09. jun
Termometar za mikrotalasne pećnice ubodite u meso i on ne treba da pokazuje više od 80 stepeni. Ako se desi da temperatura skoči, smanjite na 180W....
Miš-maš u mikrotalasnoj pećniciMiš-maš u mikrotalasnoj pećnici
17. dec.
Luk se iseče na sitno i izdinsta se s maslacem jedan minuta na punoj jačini mikrotalasne. Paprike i paradajz se iseku na sitno i dodaju se u luk. Dinstaju se 3-4 minuta na 100% dok se mešaju 1-2 puta....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Brauni kolač sa trešnjama u mikrotalasnoj pećniciBrauni kolač sa trešnjama u mikrotalasnoj pećnici
11. jul
Pecite u mikrotalasnoj pećnici 3, 5 minuta. Dobićete odličan brauni sa trešnjama u mikrotalasnoj pećnici sa čokoladnim središtem....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Mleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso. Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
U grčkoj i turskoj kuhinji, često se u mleveno meso dodaje i cimet. Tipičan primer za to je grčka musaka sa patlidžanom i turski punjeni patlidžan sa mlevenim mesom. 8....
Pečena marinirana skuša na grilu u mikrotalasnoj pećniciPečena marinirana skuša na grilu u mikrotalasnoj pećnici
17. april
Izvadite iz marinade, stavite u veliki tanjir, a zatim na roštilj u mikrotalasnu pećnicu. Prvo pecite sa unutrašnje strane, a zatim i kožu. Poslužite dok je još topla....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Kuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih. Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. sep.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Ova vrsta mlevenog mesa se pravi samo od sveže ribe, brzo se obrađuje, a zatim se zamrzava....
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemMusaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčem
17. okt.
Odmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikMleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik
23. maj
Serviramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuMleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosu
05. april
Uvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom. Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte. Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
Uzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice. Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi....