Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Nakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Sušeno voće je korisnije od svežegSušeno voće je korisnije od svežeg
22. januar
Suvo grožđe se preporučuje i za prevenciju osteoporoze. Suvo voće jača kosti i pomaže protiv hroničnog umora, zahvaljujući visokom nivou kalcijuma i cinka. Procenjuje se da daje 4 puta više energije nego sveže....
Hleb bez kvasca na sačuHleb bez kvasca na saču
17. feb.
Hleb bez kvasca na saču je veoma uspešan....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Pogača bez kvasca za specijalne prilikePogača bez kvasca za specijalne prilike
04. januar
Ne nadolazi, pošto je bez kvasca. Kad je izvadimo iz rerne uvijamo je da omekša....
Kvas od cvekle - super napitak, koji je ponovo u modiKvas od cvekle - super napitak, koji je ponovo u modi
26. feb.
Neophodni sastojci: 1 kilogram sveže crvene cvekle Izvorska, mineralna ili filtrirana voda - oko 2 litra 1 šolja surutke od kiselog mleka* 2-3 kašike morske ili himalajske soli (po vašem izboru) Sveži koren đumbira...
Neodoljive gozleme bez kvasca na moj načinNeodoljive gozleme bez kvasca na moj način
25. dec.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmori. Nakon pola sata, podeliti na 12 delova i formirati loptice. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti još 15-ak minuta da odmore. Za to vreme pripremiti fil....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
KvasacKvasac
17. sep.
Za razliku od njega suvi kvasac može da se čuva duže vreme, ako je dobro zatvoren i ako se drži na hladnom i suvom mestu. Prepoznaćete pokvaren kvasac po izuzetno neprijatnom mirisu....
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekomMekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom
15. jul
Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko. Počnite da mesite testo, postepeno dodajte brašno. Zamesite meko testo. Kad testo bude gotovo, napravite loptice, pokrivene uljem. Ostavite da odstoje oko 10 minuta....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Ne bismo se iznenadili da je jednostavni omlet prvo jelo koje ste naučili da kuvate, a verovatno će to biti i prva stvar iz kulinarstva koju ćete pokazati svojoj deci kako da sama prave. Jednostavno zato što je, osim...
Koji čaj je najbolji posle večere?Koji čaj je najbolji posle večere?
29. sep.
Efekti čaja na sistem za varenje se još uvek proučavaju. Uprkos tome, na tržištu postoje čajevi koji su poznati kao sredstvo za poboljšanje varenja. Koji su čajevi pogodni za piće nakon večere? U nekim kulturama čaj...
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?
30. nov.
Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubima. Da li postoji takvo slatko? Da, ovo su neprehrambeni zaslaživači...
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Ne postoje dva mišljenja po pitanju da svinjsko meso preferiraju svi Bugari. Uprkos tipičnoj narodnoj bajci, kojom često karakterišemo zimsku trpezu sa "svinjetina sa vinom", ovo uopšte ne smeta da je pripremimo i tokom...
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Šećer se sve više odbacuje kao štetan po zdravlje i traže se njegove alternative. Dve od ovih mogućnosti su eritritol i stevija. Prilikom izbora obično se suprotstavljaju dva predloga i traži se balans između koristi i...
Rolat od suvog voćaRolat od suvog voća
17. januar
Ovo je jedan od najlepših rolata, a brzo se napravi. Prijatno uz rolat od suvog voća!...
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Nezavisno od oblika u kome se kupuje, pivski kvasac treba čuvati na suvom mestu, daleko od vlage i direktne sunčeve svetlosti....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije?...
Čorba od svežeg kupusaČorba od svežeg kupusa
25. maj
Razredite zapršku bujonom iz supe i sipajte je celu u smesu. Začinite čorbu sa malo istucanog kima, solju, biberom i prepolovljenim lovorovim listom....
Kiflice bez svežeg mlekaKiflice bez svežeg mleka
27. avgust
U toploj vodi se promeša suvi kvasac, dodaje se kašika šećer i ostavljamo se da naraste....
Kiseljenje domaćeg svežeg mlekaKiseljenje domaćeg svežeg mleka
05. maj
Moj kvasac je neotvarana tegla sa ukiseljenim mlekom od prethodnog puta kog čuvam u frižideru....
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....