Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduLimunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
16. jul
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Ako ste odlučili da napravite kandirane citruse (poput pomorandže i limuna), bilo bi dobro da ovo voće prethodno potopite nekoliko sati u hladnu vodu, često menjajući vodu. Ovo će oprati gorčinu sa kore ovog voća....
22. maj
Kako da napravimo idealan milfojNa kraju narendajte koru od jednog limuna. Krem je gotov. Ako imate vremena, stavite ga u fružider na sat-dva.
Podrazumeva se, mnogo domaćica više voli lakkšu varijantu krema....
18. april
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo karamel bez greškeSvako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
17. mart
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeDodajte vinsko sirćet, karamelizovan šećer, rendanu koru od limuna i cimet.
Stavite da tihu vatru da provri i kuvajte, nemojte pojačavati vatru....
16. januar
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaOna može biti pripremljena samo od soli i sveže isceđenog soka od limuna.
Ostavljamo ribu da odstoji ne više od 20 minuta....
23. sep.