Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi....
04. mart
Kako se začinjava ćuretina?Ima nekoliko osnovnih načina da pripremite ukusnu ćuretinu, koja se topi u ustima. Glavni deo toga je pravilno začinjavanje ćuretine....
16. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan načinNa taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja.
- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
26. feb.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se pravi zaprška za punjenu papriku na bugarski način?Punjena paprika je jedno od tradicionalnih jela u Bugarskoj. Omiljene su većem delu stanovništva. Veoma mali broj ljudi ne voli ovaj delikates....
30. april
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaNakon što ste se pobrinuli na taj način sa obradom pilećeg mesa, onda možete da ga pripremite prema svom omiljenom receptu ili pak da improvizujete sa novim idejama, ali definitivno miriniji za svoje zdravlje i zdravlje svoje...
09. feb.
Izlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kakoOd ovih najprostijih i najlakših načina nema bolje!
Njihov zvuk će vam mnogo pomoći da se lako oslobodite negativnosti - nije važno kakve probleme imate i u kakvom ste raspoloženju....
15. nov.
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuAko ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
12. mart
Kako se kuva povrće na pariNa ovaj način ćete brzo i lako skuvati celoviti obrok.
Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odmah pripremite neodoljivo ukusno povrće na pari!...
02. nov.
Poboljšajte peristaltiku na prirodan načinKako da se izborimo sa poremećenom peristaltikom creva i da uspostavimo normalno funkcionisanje organa za varenje na prirodan način....
30. januar
Podignite hemoglobin na prirodan načinAko ste često prehlađeni, opada vam kosa, skoro uvek hladne udove, dobro je da proverite nivo hemoglobina. U hemoglobinu ima gvožđa, koje pomaže u prenosu kiseonika od pluća do svih delova tela. Naravno, razlozi...
19. jul
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
09. avgust
Spremite školjke na brz i lak načinŠkoljke su odlična varijanta ako želite da spremite nešto za večeru, a da je pritom brzo i lako. One su takođe dobre i kada hoćete da iznenadite goste, ako već znate da vole morske plodove.
Mnogima su već dosadile...
23. sep.
Bugarski lukSušeni bugarski luk je odličan začin za krompir, spremljene na bilo koji način, a takođe se može dodati i jajima, piletini, jagnjetini, jagnjećoj iznutrici, pečenim pečurkama i pirinču....
05. maj
Jaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo pričaA datum 16. april je savršen trenutak da porazgovaramo o ovom specijalitetu, zato što se obeležava Dan jaja na Benediktinski način....
13. maj
Kako da postanete Vladar supa i čorbiSupe ili čorbe treba da se pripremaju na taj način da budu ukusne, bogate i da zasite....
27. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se začinjavaju šnicle?Postoje različiti načini da se se začine sinjske šnicle. Možete da primenite klasičnu kombinaciju, da ih začinite samo solju i biberom....
11. mart
Namirnice koje na prirodan način kontrolišu šećer u krviAko se ne vodi računa o unosu namirnica, postoji rizik da se stanje pogorša, a takođe i da se bolesnici ne leče na adekvatan način....
15. mart
Savršeno slatko od smokvi na tri načinaNačin pripreme: Smokve se operu. Očiste se od drške i ponovo se operu. Voće se stavlja u odgovarajuću šerpu i zalije se vodom, koliko je potrebno samo da ga prekrije. Voće se vadi nakon otprilike 5 minuta....
03. januar
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini....
13. januar