Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se začinjava ćuretina?

Kako se začinjava ćuretina?

Denimira AnelovaDenimira Anelova
Početnik
353
Kako se začinjava ćuretina

Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti.

Pošto kod nas apetitno ćureće meso retko prisustvuje na stolu, u našoj tradicionalnoj kuhinji, mnogi ne znaju kako se tačno pripema i kako se začinjava. Ima nekoliko osnovnih načina da pripremite ukusnu ćuretinu, koja se topi u ustima. Glavni deo toga je pravilno začinjavanje ćuretine.

Marinirajte meso prethodno

Začinjvanje počinje pre nego što počnete da ga pripremate. Pripremite marinadu sa nekim od sledećih komponenata - vinom (najbolje sa belim vinom, da ukus ne bi bio napadan), brendi, majonez i snef, balsamiko sirće, maslinovo ulje sa limunom i začinima. Ako vam se dopadaju kontrasti ukusa, možete u marinadu dodati i jendu kašičicu meda. Ostavite meso da stoji u marinadi bar 4-5 sati ili čak više. Što duže stoji, imaćete bolje rezultate. Osim što ćete dati mesu neverovatan miris, marinada će ga učiniti krehkim, mekanim i sočnim - kvalitetni koji u principu nedostaju suvom i žilavom ćurećem mesu.

Začini za ćuretinu

Ćuretina

Uprkos tome što izbor začina za ćuretinu najviše zavisi od lične želje, ipak postoje neke varijante koje su tipične za ovo meso. Možete koristiti većini omiljeni biber, ali ako pri ruci imate šareni biber, imaćete egzotičniji i bogariji miris. Čudesan izbor još majčina dušica, lovorov list, muskatni oraščić, ka i karakterističan i zasićujući miri ukus ruzmarina. Žalfija, koja nije toliko popularna kod nas, takođe daje interesantan ukus.

Đumbir i ćuretina

Ako nikad do sad niste probali đumbir, probajte prvo njegov ukus, pre nego što začinite meso, zato što je on karakterističan i specifično ljutkast. Ali ako ste fanovi đumbira i volite ga u različitim kombinacijama, dodajte ga u vašu ukusnu ćuretinu. Možete izrendati koren ili da ga isečete na male komade, da ga na kratko propržite ili dodate u marinadu. Da ne zaboravimo, da osim što je izuzetno aromatičan, đumbir je veoma koristan!

Tradicionalni beli luk i ćuretina

Pripremanje ćuretine

Beli luk uvek daje apetitnu nogu i pikantnost jelu. To važi i za ćureće meso. Možete slobodno da ga začinite belim lukom ili lukom, dovoljno je samo da ih volite i da vaš stomak nema ništa protiv.

Pozajmljno od Amerikanaca

Kao što je poznato, u Americi se ćurka za Dan zahvalnosti se priprema sa kestenjem. Verovatno nikad niste probali ćureće meso sa kestenjem. Zato vredi da probate i taj ukus. Kestenje je sladnjikavo i kombinacija će vas iznenaditi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni