Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pravi zaista zdrava pileća supa

Kako se pravi zaista zdrava pileća supa

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2039
pileća supa

Pileća supa je omiljena malima i velikima, ali pored svega je i veoma zdrava. Dokazano je da ona jača imunitet i vraća naše snage za vreme virusnih oboljenja.

Dovoljno je bogata životinjskim proteinima dragocenim za organizam, tako što u isto vreme nikako nije kalorična. Pravi kulinarski pronalazak!

Nažalost, u naše vreme zaista zdrava pileća supa može da bude spremljena samo od domaće uzgajanih pilića i kokoški.

Veoma često je pileće meso puno raznoraznih hemikalija, antibiotika i hormona. Čak i da kupite takve piliće na kojima postoji natpis da su domaće uzgajani ili su čak BIO proizvod, ne postoji potpuna garancija da je meso zaista kvalitetno.

Ipak, postoji nekoliko metoda obrade pilećeg mesa koji su sposobni da iz njega izbace sve toksično. Evo kako možete da se postarate da vaša omiljena pileća supa bude zdrava.

Nikada nemojte kuvati pile zajedno sa kožom ili njegovim unutrašnjostima, zato što se upravo u njima nalaze najtoksičnije materije kojih pokušavate da se otarasite.

Pile za supu treba da bude podeljeno na delove i prethodno potopljeno u gaziranu vodu na otprilike 2 sata. Osim dejstva koje čisti od hemikalija, ovaj rastvor će pileće meso učiniti sočnijim i ukusnijim.

pranje pičeta čini supu zdravijom

U slučaju da ne raspolažete gaziranom vodom, možete da probate da napravite i marinadu za pile od 2 supene kašike limunovog soka i 2 supene kašike soli koji se rastvaraju u 1 l vode.

Prateći ove proporcije lako ćete izračunati kako da pripremite rastvor od 2 ili 3 l. Važno je nakon što pileće meso odstoji u njemu nekoliko sati da ga dobro isperete, kao i da pazite sa dodavanjem soli tokom naknadne termičke obrade.

Kada ne raspolažete nikakvom mogućnošću da ostavite pileće meso prethodno namočeno, onda ga makar veoma pažljivo operite pod mlazom hladne vode.

Odavno je prošlo vreme kada smo od kupljenih pilića u prodavnici pravili aromatične i hranljive pileće bujone. S obzirom na to da ne znate kakvim hemikalijama je tretirano pileće meso, obavezno bacite barem prvu vodu u kojoj ste ga ostavili da se kuva.

Nakon što ste se pobrinuli na taj način sa obradom pilećeg mesa, onda možete da ga pripremite prema svom omiljenom receptu ili pak da improvizujete sa novim idejama, ali definitivno miriniji za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice,

A u ovom članku možete da vidite koji delovi pileta ne bi trebalo da se konzumiraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest