Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo koje ne stariOd testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuZamesimo srednje meko testo, dodajući po jednu kašiku ulja pri mešenju, dok testo ne upije tri kašike i ne postane glatko....
26. maj
1
Koliko vremena narasta testo?Najbolji pokazatelj za dobro naraslo testo je da ga sačekate da udvostruči zapreminu. Dugi pokazatelj je da naraslo testo ima mehuriće po površini....
24. dec.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Zašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Voće...
28. april
1
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo.
Većina lekova, kako na recept...
31. maj
Zbog čega kolač ne naraste?Drugo, što morate obavezno da uradite je, da uvek prosejete brašno - ne samo za kolač, nego za sve druge proizvode, koji treba da narastu. Zahvaljujući sejanju, u brašno ulazi vazduh, koji kasnije ostaje u testu....
18. dec.
Kako da testo brže naraste?Posudu sa testom stavite iznad vode i tako će testo mnogo brže da naraste i udvostručiće svoju zapreminu....
01. maj
1
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
07. jun
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Zašto testo postaje žilavo?Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
23. april
Zašto se testo mrvi?Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
26. mart
Zašto se testo lepi?Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
27. april
Na koliko stepeni treba da narasta testo?Proces narastanja testa može da se ubrza, ako testo stavite u posudu, a posudu postavite na paru. Testo će vam najbrže narasti ako ga stavite u najlon kesu i potopite ga u toplu vodu....
06. nov.
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Čizkejk koji se ne pečeZa donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
21. april
1
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Kako se čuva naraslo testo?Postoji veoma lak način da čuvamo naraslo testo. čak i kada je umešeno, nema potrebe da se ostavlja na toplom mestu i da čekate satima dok ne udvostruči svoju zapreminu....
26. sep.
Zašto muslimani ne jedu svinjetinu?Prva stvar koju treba primetiti je kako Sveta knjiga objašnjava zašto muslimani ne jedu svinjetinu....
24. januar
Zašto jagode ne daju plodove?Pronađite razlog zašto ove godine jagode nisu dale rod, da biste to ispravili i imali dobru žetvu sledeće godine....
26. dec.
Kako da se testo ne lepi?Sa druge strane, testo za uskršnji kolač treba da bude meko i lepljivo.
Upravo zbog toga, odgovor na pitanje, zašto se testo lepi, ponekada može da bude - zato što tako treba da bude!...
05. januar
Prženi pirinač - ne na kineski načinPirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje.
Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk...
13. jun
Šećerno testoMešajte energično drvenom kašikom, dok se ne oblikuje testo koje se odvaja od ivica.
Razvucite testo na radnoj površini i ostavite ga da se malo ohladi, ne potpuno....
22. avgust