Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Da napravimo mleveno meso za ćufticeMleveno meso se dobro zamesi i ostavi da odstoji jednu noć u frižideru. Ako nemate toliko vremena i 1-2 sata su dovoljna....
20. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako želite da napravite male ćuftice za prženje, koja će biti vazdušasta, dodajte i malo sode u već pripremljeno mleveno meso.
5....
16. jul
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Mleveno meso, praziluk i prosoZa salatu
Sve predviđene namirnice pomešati, preliti dresingom od limunovog soka, soli i ulja, dobro promešati i poslužiti rashlađeno....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape- Bez obzira koje začine ste izabrali, obavezno je mleveno meso dobro i dugo mesiti;
- Balkan karakteriše upotreba mešanog mlevenog svinjskog i goveđeg mesa u odnosu 60-40%;
- Najbolje ćuftice i ćevapi se dobijaju...
21. mart
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU njih dodati narendan paradajz i sve dobro promešati.
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos....
12. maj
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuKad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
15. okt.
1
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinU posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.
Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
01. dec.
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuU sredinu stavljamo patldžan, malo ga rasporedim po sredini viljuškom da ga dobro posolim spolja i iznutra, ako želimo možemo dodati i kačkavalj....
05. april
Kako da odmrznemo mesoKada želite da pripremite meso koje je bilo odmaznuto, trudite se da ga prethodno izvaite iz zamrzivača i odrmznite dobro....
08. jun
Kako da napravimo mleveno meso od zecaDa mleveno meso ne bi bilo previše suvo, dodajte deo svinjskog šarenog mesa - izbor je na vama. Ako nemate specijalnu mašinicu za mleveno meso, možete sitno iseckati meso....
23. mart
Kako da napravimo mleveno meso od pačetine?Ali za mleveno meso namenjeno prženju možete da preskočite deo dodavanja kožice mesu tokom mlevenja.
Obavezno je, međutim, da meso sameljete zajedno sa začinima da se začini dobro izmešaju....
30. avgust