Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravimo mleveno meso od zeca

Kako da napravimo mleveno meso od zeca

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
121962
Kako da napravimo mleveno meso od zeca

Zečetina je jedna izuzetna varijanta i zamenik skoro svih ostalih mesa.

Nova istraživanja naučnika pokazuju da naš organizam ima mogućnost da usvoji 90 % zečetine, dok je za teletinu taj procenat jedva 60 %.

Osim toga, zečetina prevazilazi ostala mesa i u sebi sadrži fosfor, gvožđe (skoro dva puta više nego svinjsko), kobalt i magnezijum, kao i vitamine B6, B12, PP i C.

Njegov holesterin je sasvim neznačajan, a mastnoća - minimalna. Protein u zečetini je posebno cenjen zbog 19 nezamenljivih aminokiselina. Važno je da napomenemo da toplotna obrada ne menja sastav kvaliteta, nego utiče samo na njihovu količinu.

Teško se može naći mlreveno meso od zeca. Ali vi sami možete pripremiti kod kuće i to sastim lako i brzo.

Najodgovarajuće je da pravite mleveno meso od zečijeg kontrafilea, ali rezultat će takođe biti dobar i ako koristite plećku ili but.

Da mleveno meso ne bi bilo previše suvo, dodajte deo svinjskog šarenog mesa - izbor je na vama. Ako nemate specijalnu mašinicu za mleveno meso, možete sitno iseckati meso.

Sa mlevenom zečetinom možete pripremiti ćuftice, a i musaku. Izbor je vaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji