Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši i da se čuva duže vreme. Grašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
U teglama treba da ima tečnosti, a ne samo pasulja. Isipajte pasulj zajedno sa bujonom. Ako je pasulj mnogo gust, možete doliti vodu, kada ga isipate u tegle....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Pasulj u multikukeruPasulj u multikukeru
26. sep.
Naučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Ako želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Operite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Ne treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite. Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno. Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....